28 / 04 / 2024

Mogan Gölü projeleri

Mogan Gölü projeleri

İdris Güllüce’nin talimatı ile Gölbaşı Mogan Gölü’nde başlatılan temizlik çalışmaları hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kapsamda Mogan Gölü’nde dip çamuru temizlik fizibilite çalışmalarına başladı.

Mogan Gölü’ne 18 milyon metreküp can suyu verildi!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, kurak geçen kış mevsiminin ardından aşırı yaz sıcaklarının da etkisiyle su seviyesi gittikçe azalan Mogan Gölü’ne 9 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 18 milyon metreküp su takviyesi yapıldığını söyledi.

TOKİ Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut inşa edecek!

Yeni projeleri için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut hayata geçirecek.

Mogan Gölü 1. etap projesi Ekim'de tamamlanacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü 1. etap kıyı bandı rehabilitasyon ve rekreasyon alanı çevre düzenlemesinin Ekim ayında tamamlanacağı müjdeledi.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Mogan gölü Kuğu Gölü Villaları'na değer katıyor!

Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde olan Gölü Villaları, Mogan gölündeki temizleme çalışmalardan en fazla etkilenen projelerin başında geliyor.. 

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat!

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat listesi 1 milyon 390 bin TL'den başlıyor. Proje Ankara'da Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde yer alıyor...

Ankara Mogan Gölü 450 günde temizlenecek!

Gölbaşı’nın 30 yıldır temizlenemeyen doğa harikası gölü Mogan’da çalışmalar gelecek ay başlıyor. Mogan, 450 gün sürecek temizlikle eski günlerine dönecek

Ankara Mogan Gölü yeniden doğuyor!

"Mogan Gölü'nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı.

Ankara Mogan Gölü denetleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mogan Gölü’nü kirlettiği iddia edilen göl çevresindeki tüm işletmeleri tek tek denetledi.

Mogan Gölü ihalesi TBMM gündemine taşındı!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Mogan Gölü ihalelerinin neden sonuçlanmadığını soran Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Manisa Sarıgöl’e yeni yatırımlar geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’u makamında ağırladı. Ergün ve Selçuk, Sarıgöl’e yapılması planlanan projeleri görüştüler.

Gül İnşaat yeni projeleri için kesenin ağzını açtı!

Gül Proje, bu yıl hayata geçireceği iki yeni proje için 10 milyon TL’lik yatırım yapacak. Firma bir taraftan da özellikle kent merkezlerindeki dönüşüm projelerine hazırlanıyor.

Mogan Gölü’nün temizlenmesi için yapılan ihale ikinci kez iptal edildi!

Mogan Gölü’nün temizlenmesi ile ilgili ihale sürecini başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ihaleyi ikinci kez iptal etti. İptale gerekçe olarak şirketlerin beklenenin üzerinde fiyat vermesi gösterildi

Manisa Alaşehir ve Sarıgöl projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir ve Sarıgöl Belediyeleri’ni hayata geçirilecek kanalizasyon, içme suyu ve sondaj çalışmaları ile ilgili ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında projelerin ön çalışmaları tamamlandı.

Mogan Gölü projeleri Haberi

Mogan Gölü projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Gölbaşı Mogan Gölü’nde başlatılan temizlik çalışmaları hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kapsamda Mogan Gölü’nde dip çamuru temizlik fizibilite çalışmalarına başladı.

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Mogan Gölü Batimetrik Harita Alımı, Çamur Hacmi-Göl Suyu Kalitesinin Belirlenmesi ve Dip Çamuru Temizlenmesi Uygulama Fizibilite Projesi ihalesi 01 Aralık 2014 tarihinde yapıldı. İhale değerlendirme çalışmaları ise devam ediyor.

Bakanlık, daha önceki yıllarda yapılan Mogan Gölü Dip Çamurunun İncelenmesi Projesi kapsamında; böyle bir içsel kirletici kaynağını ortadan kaldırarak gölün kirlilik düzeyini en aza indirmeyi amaçlıyor. Ayrıca önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde temizlik çalışmaları sayesinde göldeki sığlaşmanın önlenmesi, gölün su derinliği ve su hacminin artarak göldeki mevcut sucul ekosistemin eski doğal konumuna dönmesi, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl...