05 / 05 / 2024

Moodys Kredi Riski Konferansı ne zaman

Moodys Kredi Riski Konferansı ne zaman

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 1 Kasım Genel Seçimi sonucunda AK Parti'nin parlamentoda çoğunluğu elde etmesinin kısa vadede politik belirsizliği azalttığını belirtti.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

Murat Atay, Türk bankacı ve Garanti BBVA'da Genel Müdür Yardımcısı ve Kredi Riski Yönetimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Peki, Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

Bankalar neden kredi vermiyor? Birinci ağızdan açıklama geldi

Reuters'a konuşan bankacılar, Merkez Bankası'nın adımları sonrası bazı kredileri artık veremeyecek duruma gelmekten şikâyet etti. Üst düzey bir bankacı, "Bankalar likidite sağlamayan bir menkul kıymet istemiyor ve bu riski almak istemiyor, bu yüzden de kredi vermemeleri çok normal" dedi.

Kredi notu düşme riski olan ülke sayısı artıyor!

Kredi notlarında düşme riski yaşayan ülkelerin sayısının daha önce hiç olmadığı kadar yükseldiği belirtiliyor. Ülkelerin kredi notlarıyla ilgili bu yılın ilk açıklamaları, bugün İtalya'nın notu ile başlıyor.

S&P: Türkiye'deki konut sigorta sektörü riski ılımlı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), “Türkiye’deki kaza ve konut sigorta endüstrisi ve sektörle ilişkili ülke riski için değerlendirmemiz ılımlı seviyede” dedi.

Moody's Kredi Riski Konferansı 4 Kasım'da!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 1 Kasım Genel Seçimi sonucunda AK Parti'nin parlamentoda çoğunluğu elde etmesinin kısa vadede politik belirsizliği azalttığını belirtti.

Konut kredisinde risk en fazla Van'da arttı!

Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin aylık bültenine göre mayıs sonu itibariyle toplam 24.7 milyon kişi 392 milyar liralık kredi kullandı. Son 12 ayda kredi riski en hızlı artan iller sıralamasında konut ve ihtiyaçta Van ilk sırada yer aldı.

Moody's: Türkiye pazarı iyi durumda!

Uluslarası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, "Devletin etkinliği, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluk..." 8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski' Konferasnı'nda konuşan Banerji Türkye'nin durumunu değerlendirdi.

Moody's Türk ekonomisini masaya yatıracak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys, bugün, İstanbulda, Türkiye ekonomisinin ele alınacağı toplantı yapacağını açıkladı. Moody's, Türkiye ekonomisinin tartışılacağı "8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski Konferansı" gerçekleştirecek...

Moody's: Zorluklara karşın Türkiye’nin güçlü mali tamponları var!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, yarın İstanbul’da düzenlenecek ve Türkiye ekonomisinin tartışılacağı "8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski Konferansı" öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski Konferansı 5 Kasım'da!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's İstanbul'a geliyor. Edinilen bilgiye göre; Moody's, Türkiye ekonomisinin tartışılacağı "8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski Konferansı'nı" 5 Kasım'da, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirecek.

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ!

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ, 6 Eylül 2014 tarihinde 29111 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Dar gelirlilerin kredi riski arttı!

Türkiye'de ki toplam konut kredilerinin yüzde 60'ını 0-2.673 lira arasında aylık geliri olanlar kullanıyor. Konut kredisinin daha düşük geliri grubunda yoğunlaşması artan risk unsuru olarak yorumlanıyor.

Moodys Kredi Riski Konferansı ne zaman Haberi

Moodys Kredi Riski Konferansı ne zaman

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 1 Kasım Genel Seçimi sonucunda AK Parti'nin parlamentoda çoğunluğu elde etmesinin kısa vadede politik belirsizliği azalttığını belirtti.


Moody's tarafından yayımlanan açıklamada, ülkenin kredi kalitesinin; yeni kurulacak hükümetin düşük büyüme, yüksek enflasyon ve oynak sermaye hareketleri ile mücadele etmek için oluşturacağı ekonomik politika stratejisinin tasarımına bağlı olacağı ifade edildi. 


Açıklamada, "1 Kasım Genel Seçimi'nin ardından AK Parti'nin parlamentoda çoğunluğu kazanması kısa vadede politik belirsizliği azaltıyor" değerlendirmesine yer verildi.


Türkiye'nin bankacılık sektörünün görünümünün de değerlendirildiği açıklamada, “AK Parti'nin çoğunluğu elde etmesi politik belirsizliği azaltmış olsa da, Türkiye'deki bankalar gelişmekte olan ekonomilere ilişkin risk algısı ve artan jeopolitik risklerle karşı karşıya” ifadesini kullandı.


Açıklamada, Türkiye'nin bankacılık sisteminin görünümü için yeni hükümetin ekonomik politika stratejisinin kilit önemde olacağı kaydedilerek, Türkiye'de tasarruf oranını...