28 / 04 / 2024

Moodys not indirimi

Moodys not indirimi

Moody's'ten yapılan açıklamada, notun düşürülmesine en temel gerekçe olarak petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş ve döviz kuru şokunun, ülkenin hali hazırdaki düşük büyümesini orta vadede daha da zayıflatacağı gösterildi.

Moody's'ten Bank Asya'ya not indirimi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu "B2"den "Caa1" e indirdi, ayrıca bu notu da negatif izlemeye aldığını bildirdi. Bankanın finansal güçlülük notu da "E+" dan "E"ye düşürüldü

Türkiye'nin kredi notunu 'takvim dışı' düşüren Moody's'ten açıklama!

Moody’s'in cuma günü gelen not indirimi kararı 'takvim dışı' olması nedeniyle de eleştirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, kredi koşullarında değişiklik oluştuğunda takvim dışı değişiklik yapılacağını aktardı.

Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum. Türkiye'nin makro ekonomik verileri böyle bir şeyi hak etmiyor." dedi.

Mehmet Büyükekşi: Kredi notunun indirimini doğru bulmuyoruz!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, S&P'nin not indirimini değerlendirdi. Büyükekşi, "Not indirimi yapılmasını doğru bulmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

TOKİ indirimi 2016 başvuru şartları!

TOKİ indirimi 2016 başvuru tarihleri ve şartları açıklandı. TOKİ indirim kampanyasında peşin ödemede yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor...

Elysium Miramar Bodrum'da bayram indirimi fırsatı!

Elysium Miramar Bodrum'da bayram indirimi fırsatı sunuluyor. Teslimlerin hemen yapıldığı Elysium Miramar projesi Bodrum Kalesi manzarasına sahip...

Real İzmit AVM Not Gayrimenkul'e satıldı!

METRO Properties'in sahibi olduğu ve geliştirdiği, 2000 yılında hizmete açılan 29 mağazalı Real izmit Alışveriş Merkezi, Not Gayrimenkul'e satıldı.

NOT Gayrimenkul Real İzmit AVM'nin yeni sahibi oldu!

Metro Properties'in sahibi olduğu ve geliştirdiği Real İzmit Alışveriş Merkezi NOT Gayrimenkul şirketine satıdı. Metro Properties Gayrimenkul Genel Müdürü Gündüz Bayer, ''Bu atılımla faaliyet alanımızın ötesinde daha kapsamlı gelişmelerin önü açılmış oldu''dedi

Serkan Akkoyuncu: Faiz indirimi konut kredilerine de etkileyecek!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili yaptığı açıklama inşaat Sektörü'nde bayram havası yaşattı. Akkoyuncu inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu o açıklamayı şöyle yorumladı.

2016 TOKİ indirimi ne zaman başlayacak?

TOKİ'nin her yıl geleneksel olarak yaptığı indirim kampanyası 2016 yılı için düşünülmüyordu. Ancak yoğun talep üzerine indirim yapılacak. Peki, 2016 TOKİ indirimi ne zaman başlayacak?

TOKİ'nin geleneksel indirimi ne zaman başlayacak?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin geleneksel indirimi bu yıl yoğun talep üzerine 2016'nın ikinci yarısına kaldı. Peki, TOKİ'nin geleneksel indirimi ne zaman başlayacak?

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Moody’s’ten İzmir’e yüksek not!

Piyasaların “Sıfırcı Hoca” olarak bildiği uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir’in ulusal notunu en yüksek not olan “Aaa”ya yükseltti.

Moodys not indirimi Haberi

Moodys not indirimi


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu "Baa2"den "Baa3"e düşürdü.


Moody's'ten yapılan açıklamada, notun düşürülmesine en temel gerekçe olarak petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş ve döviz kuru şokunun, ülkenin hali hazırdaki düşük büyümesini orta vadede daha da zayıflatacağı gösterildi.


Açıklamada Moody's'in, Rusya hükümetinin finansal gücünü gösteren resmi döviz tamponları ve mali gelirlerindeki erozyona ilişkin yakın vadeli endişeleri olduğu belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:


"Moody's, daha fazla not indirimi için hükümetin bilançosunun esnekliğini değerlendirecek. Rusya Merkez Bankası ve politika yapıcılar, ekonomi ve hükümetin finansal gücünü korumak için petrol ve döviz kuru şokunu ele alabilir. Değerlendirmede aynı zamanda politika eylemlerinin etkinliğine de odaklanacağız. Büyüme görünümü ve hükümetin mali pozisyonunda ortaya çıkabilecek daha fazla şok, tüketici ve yatırımcı güvenini derinlemesine zayıflatabilir ve bunlar da mali...