16 / 05 / 2024

Moodys türkiye mesajı

Moodys türkiye mesajı

Türkiye'nin dış kaynaklı risklere karşı kırılganlığı en yüksek ülkeler arasında olduğunu belirten Moody's Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, Türkiye'nin kredi notunun kısa vadede artmasının olası olmadığını söyledi

Türkiye'deki binaların yüzde 55'i güvenli!

17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ““Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi” dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz mesajı!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajını yayınladı. İşte, Türkiye Müteahhitler Birliği'mden 15 Temmuz mesajı...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden referandum mesajı!

Türkiye Müteahhitler Birliği, 16 Nisan Anayasa Değişikliği Halkoylaması sonuçlarına ilişkin mesaj yayınladı. İşte Türkiye Müteahhitler Birliği'nin mesajı..

Türkiye'ye yatırıma devam edeceğiz!

Lüks ev tekstili üreticisi İtalyan Frette’nin Dünya Başkan Yardımcısı Vittoria Vitaloni ve CFO’su Nicola Paranetto, Türkiye’ye güven mesajı verdi. İkili, “Bu günler geçici. Yatırıma devam edeceğiz” dedi.

Kırgızistan, Türkiye'yi yatırıma davet etti!

Kırgızistan'ı siyasi, ekonomik, toplumsal alanlarda krize sürükleyen mevcut hükümetin yetersiz çalışmaları sonucunda kurulan Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu, Türk devletleri arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin öncü olduğunu belirterek, "Türkiye'yle birlik kurmaya çalışıyoruz" mesaj

Mehmet Şimşek'ten yatırımcılara 'Türkiye'nin önü açık' mesajı!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 47. Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak üzere gittiği Davos'ta, yatırımcılara Türkiye'nin hızlı bir şekilde yapısal gündemine odaklanacağını ve 2013 yılının ortasından itibaren yoğunlaşan saldırıların yoğun olduğu dönemi geride bırakacağını söyledi.

Moodys’in aksine Türkiye'yi yatırım yapılabilir görüyoruz!

DS-Concept CEO'su Hütten: "Moody's geçen ay Türkiye'nin kredi notunu kırarak yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi. Oysa DS-Concept'in 11 merkezi arasında en büyük büyüme oranını en zor döneminde bile Türkiye’de yakaladık" dedi.

Moody’s Türkiye'nin notunu indirdi!

Moody’s 2003 ayarlarına geri döndü. 3 gün önce “Türkiye şoku atlattı” diyen Moody’s, dünya devlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mesajı vermesinin ertesinde notumuzu indirdi.

ABD'lilerin Türkiye yatırımları devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 30'u aşkın üst düzey yöneticiyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'ye olan yatırımların devam edeceği mesajı netlik kazanırken, darbe girişiminin yatırımcılardaki Türkiye algısını değiştirmediği belirtildi.

Gayrimenkul temsilcileri: Körfez, Türkiye’ye güveniyor!

Dubai Cityscape Global’e bu yıl 26’sı Türk 272 firma katıldı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasındaki ilk yurtdışı organizasyon olan fuarda, Türk şirketleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. Körfez yatırımcısı da Türkiye’ye güven duyduğunu belirtti.

Türkiye, Körfez yatırımcısını bekliyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape’de buluştu. Dubai'den tüm dünyaya birlik mesajı veren sektör temsilcileri, "Türkiye 15 Temmuz sonrası hainlerden kurtuldu. Güçlü Türkiye Körfez yatırımcısını bekliyor" şeklinde konuştu.

Darbe girişimi, Körfezli yatırımcıları Türkiye’den uzaklaştıramadı!

15 Temmuz hain darbe girişimi Körfezli yatırımcıyı Türkiye’den uzaklaştıramadı. Birlik mesajı veren Türk inşaat sektörü temsilcileri, “Türkiye Ortadoğu’nun sığınağı. Yatırım iştahı sürüyor, darbe vız geldi” dedi.

Moodys türkiye mesajı Haberi

Moodys türkiye mesajı


Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Analisti Alpona Banerji, Türkiye'nin ekonomik olarak görece güçlü konumuna rağmen dış faktörler kaynaklı risklere karşı kırılganlığının yüksek olduğunu ve kredi notunun kısa vadede artmasının olası olmadığını söyledi.


Moody's tarafından bugün düzenlenen konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Banerji, kısa vadede kredi notunda bir artışın söz konusu olamayacağı belirterek, "Dış dengesizlikler yüksek kalmaya devam ettiği ve Türkiye dış finansman ve ödemeler dengesi baskılarına maruz kaldığı sürece kredi notunda kısa vadede yukarı yönlü bir hareket olası değil" dedi.


Banerji, kredi notunu aşağı yönlü değiştirecek faktörleri, kamu finansmanında önemli bozulma olması, politik istikrarsızlıkta artış ve dış finansman dengelerinde bozulmanın hızlanarak sermaye girişlerinde kalıcı bir durma ve kurumlarda Türkiye'nin yatırım ortamını bozacak değişiklikler olarak sıraladı.


Banerji, kredi notu görünümünün durağana revize edilmesi için ise...