17 / 05 / 2024

Moribah Dukuly yetimhane

Moribah Dukuly yetimhane

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu!

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Fatih Medreseleri Vakfı Çad'da yetimhane açacak!

Fatih Medreseleri Vakfı, Çad'da 150 öğrenci kapasiteli yetimhane açacak. Yetimhanenin açılacağı yazılı açıklama ile Fatih Medreseleri Vakfı Başkan Yardımcısı ve Yetimhane Proje Sorumlusu Burak Doğan tarafından duyuruldu. İlk temelin Aralık'ta atılacağı bilgisi verildi...

Katar'dan Hartum'a yetimhane kompleksi!

Katar Hayır Kurumu tarafından Hartum'a yetimhane kompleksi inşa ediliyor. Temeli atılan yetimhane kompleksi yaklaşık 3 milyon dolara mal olacak.

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

İHH 2016'da 9 hizmet merkezi açtı!

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın çeşitli bölgelerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 2016 yılında aralarında; cami, yetimhane ve kültür merkezinin de bulunduğu 9 kalıcı eseri hizmete sundu. 10 merkezinde temelini attı.

Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı!

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in büyüdüğü yetimhane olarak da bilinen ve tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı 2015'te Ermeni toplumuna iade edilen Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan Tayland'a yetimhane ve okul!

İHH İnsani Yardım Vakfı, Tayland'ın Patani bölgesinde şehit Ömer Halisdemir adına okul, İskilipli Atıf Hoca adına da yetimhane yaptıracak.

Şehit Halil Kantarcı'nın yetimhane hayali gerçek oldu!

15 Temmuz şehitlerinden Halil Kantarcı’nın hayali olan yetimhanenin temeli, Sri Lanka Watadeniya bölgesinde atıldı. Kantarcı'nın adını taşıyacak yetimhane için gereken 350 bin lira 10 gün içinde toplandı.

Şehit Halil Kantarcı'nın hayali yetimhanenin temeli bayramda atılacak!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Çengelköy'de şehit olan Halil Kantarcı'nın adına Sri Lanka'da inşa edilecek yetimhane için 15 gün önce başlatılan kampanya, Diyarbakır'dan bir hayırseverin 45 bin liralık yardımıyla tamamlandı

İHH 8 yılda 5 yetimhane inşa etti!

Zor şartlar altında yaşamaya çalışan yetimleri hayata bağlayan İHH, 2 bini Bangladeş’te olmak üzere 86 bin yetime yardım elini uzatıyor.

TİKA, Afganistan'da 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor. Bakan Yardımcısı Muhmand, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını belirtti

TİKA'dan Afganistan'a 250 yataklı yetimhane!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Alaaddin Yetimhanesi'ne 250 yataklı ek bina yaptırıyor. Alaaddin Yetimhanesi'ne ek olarak inşa edilecek kız yetimhanesi binasının 6 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Şanlıurfa Millet Hanı butik otel mi olacak?

Toplama kampı, sonra da yetimhane yapılan ve ismi “Millet Hanı” olarak değiştirilen Han-ı Delilan (Deliller Hanı), ticarethaneye dönüştürülmek isteniyor. Tarihi bir dönemin belleği olan han ile birlikte kentteki gayrimüslim izler de siliniyor.

Moribah Dukuly yetimhane Haberi

Moribah Dukuly yetimhane


Liberya'dan 2015 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucunda yaşamını yitiren Moribah Dukuly'nin ülkesine cami yaptırma hayali, hayırseverlerce gerçeğe dönüştürüldü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneğinin desteğiyle 2015'te İlahiyat Fakültesinde okumak için Bursa'ya gelen öğrenci, 20 yaşında yakalandığı hastalık neticesinde eğitiminin ilk yılında yaşamını yitirdi. O yıllarda Liberya'daki iç karışıklıklar sebebiyle ailesine ulaştırılamayan gencin cenazesi, Bursa'da defnedildi.

O dönemlerde Sakarya'da öğrenim gören ve öğrencinin cenazesine katılan ağabeyi Osman Dukuly, törendekilere "Moribah'ın okulunu bitirdikten sonra ülkesine dönmeyi ve doğduğu kasabaya bir mescit inşa ettirmeyi, ülkesinde İslami eğitime olan ihtiyaca cevap vermeyi arzu ettiğini" söyledi.

Bunun üzerine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesinin yetkilileri, Moribah'ın bu hayalini projeye dönüştürmek...