05 / 05 / 2024

İHH 8 yılda 5 yetimhane inşa etti!

İHH 8 yılda 5 yetimhane inşa etti!

Zor şartlar altında yaşamaya çalışan yetimleri hayata bağlayan İHH, 2 bini Bangladeş’te olmak üzere 86 bin yetime yardım elini uzatıyor.



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Ramazan yardımlarını sürdürdüğü Bangladeş'te yetimler de unutulmadı. Vatandaşlara Ramazan kolisi dağıtımından sonra bölgedeki yetimhaneler de ziyaret edilerek maddi yardım yapıldı. Eğitim gören çocuklara kıyafet, kırtasiye malzemesi, oyuncak gibi çeşitli hediyeler ikram edildi.


5 YETİMHANE YAPILDI

Bangladeş'te yetimlere yardım etmeye 2008 yılında başladıklarını söyleyen İHH Yetimler Sorumlusu Reşat Başer, "8 yılda 5 yetimhane inşa ettik. 3 yetimhanenin de inşası sürüyor. Özellikle Khulna'da İyilikhane Derneği'yle birlikte en büyük yetimhanemizi inşa ediyoruz. Geçen yıl başlayan çalışmalar yıl sonuna kadar bitecek. 120 öğrencinin yatılı eğitim alacağı yetimhane bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, aktivite alanları ve konferans salonuyla modern bir kompleks olacak” dedi.


İLKOKULDAN ÜNİVERSİTEYE KADAR

Dünyanın birçok bölgesinde yetimlere yardım eli uzattıklarını söyleyen Başer, "5 kıtada yardım ettiğimiz yetim sayısı 86 bine ulaştı. Özenle seçilen ve ciddi bir eğitimden geçen yetimlerimizi birinci sınıftan üniversiteye kadar maddi manevi destekliyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 100 bine yetime ulaşmak" şeklinde konuştu.



Yeni Şafak


Geri Dön