28 / 07 / 2024

Mortgage Faiz

Mortgage Faiz

Yılbaşında durma noktasına gelen konut kredisi hacmindeki büyüme, bankalar arası rekabetten dolayı yüzde 1'in altına inen faiz oranları nedeniyle büyüme trendine döndü

ABD'de mortgage başvuruları geriledi! Şubattan bu yana en düşük seviyede...

ABD'de mortgage başvuruları gerilerken, 30 senelik kredi faiz oranlarında gerileme geçen hafta da devam etti ve Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine geldiği açıklandı.

ABD’de mortgage faizleri 4 ayın en düşük seviyesine kadar indi

ABD'de mortgage başvurularının yükseldiği kaydedildi ve 30 senelik faiz marttan bu yana en düşük seviyeye kadar inmiş oldu. ABD'de mortgage kredilerinde 30 yıllık faiz oranları mart ayından bu zamana kadar en düşük seviyesine geldiği belirtildi. 

ABD'de mortgage başvurularında gerileme yaşanıyor...

Amerika'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı.

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerine çıktı!

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e kadar çıkarken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage başvuruları düşüşünü devam ettirdi

ABD'de mortgage başvurularında üst üste ikinci haftada da düşüş yaşandığı kaydedildi. Buna göre, 30 senelik faiz oranları hafif yukarı doğru olan seyrini devam ettirmiş oldu.

ABD'de mortgage faiz oranları artış gösterdi!

Amerika'da 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 7,05'e kadar çıktığı kaydedildi.

ABD'de mortgage faizleri yine arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği'nin yaptığı ipotek başvuru araştırmasına göre, ülkede geçen hafta mortgage başvurularında düşüş devam ederken 30 yıllık mortgage faiz oranı önceki üç hafta görülen 33 baz puan artışa, 5 baz puan daha ekleyerek, yüzde 7,29 seviyelerine çıktı. 

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e kadar çıkarken, geçen sene aralık ayından bu yana en fazla seviyesini gördüğü kaydedildi.

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

ABD'de mortgage başvurularında düşüş üst üste olacak şekilde üçüncü haftaya kadar taşınmış oldu. Buna göre, 30 senelik faiz hafif aşağı geldi ve üst üste dördüncü haftasında da yüzde 7 seviyesinin altına kaldığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz miktarı yüzde 6,97'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 1,6 kadar düşüş yaşadı. Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,37'den yüzde 6,49'a kadar çıkmış oldu.

ABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü!

Amerika'da mortgage başvuruları önceki hafta başladığı yükseliş trendini, geçen hafta da devam ettirmiş oldu. Buna göre, 30 senelik faiz bir aylık aranın ardından da yeniden yüzde 7 seviyesinin altına kadar gelmiş oldu.

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

Mortgage Faiz Haberi

Mortgage Faiz

Maliyetlerin azalmasıyla tüketici uzun vadeli kredileri tercih ederken, konut fiyatları bir yılda yüzde 11 artarak ortalama 130 bine ulaştı. 


Faiz yüzde 1'in altında


Türkiye’de 2012 başında durma noktasına gelen konut kredisi hacmindeki büyüme, Mart ayı ile birlikte tekrar artış trendine girdi. Temmuz 2012 Konut Kredisi Piyasasına Bakış Raporuna göre; son bir yıldır Merkez Bankası (MB) tarafından uygulanan sıkı para politikasının etkileri Marta kadar ciddi hissedilirken, son üç aydır ekonomik belirsizliklerin azalması sebebiyle kredi faizlerinde kısmi iyileşme yaşandı. Bankalar arası rekabetten dolayı piyasa faiz oranlan yeniden yüzde l’in altına indi.


Ortalama fiyat 130 bin lira


Faizlerdeki düşüşle birlikte artan alım gücü, ortalama vade ve talep edilen konut fiyatını arünrken talebi daha yüksek fiyatlı konutlara yönlendirdi. Maliyetlerin azalmasıyla birlikte tüketici uzun vadeli kredileri daha çok tercih etti....