06 / 05 / 2024

Mortgage Kanunu 2013

Mortgage Kanunu 2013

Konut finansmanı ile ilgili hükümler Mortgage Kanunu olarak da bilinen Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda bulunuyor. İşte Mortgage Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016!

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı, Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunlarını birleştiriyor. 2013 yılında Meclis'e gönderilen, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını alt komisyona sevk edildi. İşte Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016..

Yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler!

Yeni tüketici kanunu olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun, yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler nelerdir?

Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014!

28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili yönetmelikler de Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014..

Yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi!

Devremülk, devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ile ilgili esaslar, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi esasları..

60 yaşını geçene tersine mortgage!

ABD'de son yılların en popüler finansman modellerinden biri konumunda olan " reverse mortgage " Türkiye'de de tartışılmaya başlandı. ABD'de 2013'te 15.3 milyar dolarlık işlem oldu...

60 yaşını geçen tersine mortgage ile borçlanıyor!

ABD’de son yılların en popüler finansman modellerinden biri konumunda olan “reverse mortgage” Türkiye’de de tartışılmaya başlandı. ABD'de bu alanda 2013'te 15.3 milyar dolarlık işlem oldu

Reverse mortgage Türkiye’de de tartışılmaya başlandı!

ABD’de son yılların en popüler finansman modellerinden biri konumunda olan “ reverse mortgage ” Türkiye’de de tartışılmaya başlandı. ABD'de 2013'te 15.3 milyar dolarlık işlem oldu

Garanti Mortgage 2 ödül aldı!

Garanti Mortgage, Horizon Interactive Awards Altın Ödülü ve Webby Onur Ödülü'nün sahibi oldu. Şirket 2013'te yenilenen web sitesiyle, Bankacılık ve Finans kategorisinde Altın Ödül'ü almaya hak kazandı...

Garanti Mortgage'a 2 ödül!

Mortgage Uzmanı Garanti’ye 2 ödül birden geldi. Garanti Mortgage, 2013’te yenilenen web sitesiyle, Horizon Interactive Awards tarafından Bankacılık ve Finans kategorisinde Altın Ödül’ü almaya hak kazandı.

Mortgage Uzmanı Garanti’ye 2 ödül birden!

Mortgage Uzmanı Garanti’ye 2 ödül birden geldi. Garanti Mortgage, 2013’te yenilenen web sitesiyle, Horizon Interactive Awards tarafından Bankacılık ve Finans kategorisinde Altın Ödül’ü almaya hak kazandı.

6502 sayılı tüketici kanunu yürürlüğe girdi mi?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile tüketicilere birçok konuda yeni haklar tanındı. Resmi Gazete'de 28 Kasım 2013 tarihinde yayımlanan 6502 sayılı tüketici kanunu yürürlüğe girdi mi?

Yeni Tüketici Kanunu bugün yürürlüğe girdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yeni Tüketici Kanunu yayımlanma tarihinden altı ay sonra bugün yürürlüğe girdi. İşte yeni tüketici hakları...

Yeni tüketici hakları kanunu!

6502 sayılı Yeni tüketici hakları kanunu, 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü yürürlüğe girecek. 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni tüketici hakları kanunu maddeleri neler?

Mortgage Kanunu 2013 Haberi

Mortgage Kanunu 2013

Mortgage Kanunu!

2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında madde 38'te açıklanan konut finansmanı ile ilgili hükümler Mortgage Kanunu olarak da bilinen Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yer veriliyor. 


5582 sayılı Mortgage Kanunu!

MADDE 12 - 2499 sayılı Kanunun 38 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 38/A, 38/B ve 38/C maddeleri eklenmiştir.


"Konut finansmanı

MADDE 38/A - Konut finansmanı, konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılmasıdır. Bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler de konut finansmanı kapsamındadır.


Konut finansmanı kuruluşları konut finansmanı amacıyla doğrudan tüketiciye kredi kullandıran ya da finansal kiralama yapan bankalar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından konut finansmanı faaliyetinde bulunması uygun görülen...