04 / 05 / 2024

mortgage kredi şartları

mortgage kredi şartları

İpotekli konut kredisi olarak ta geçen mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir? Hangi şartlarda mortgage kredisi için banka ya da kredi kuruluşlarına başvurulabiliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

2023 depremzede kredi ve hibe desteği başvurusu! Depremzede hibe ve kredi şartları neler? 

Depremzede hibe ve kredi desteği yardımı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Peki 2023 depremzede hibe ve kredi desteği başvuruları nasıl yapılır ve şartları neler? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi verilecek! Şartlar belli oldu! Hemen bakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni evlenen çiftler için faiz kredi fırsatı sunacaklarını açıkladı. Dünkü Kabine sonrası detaylar belli olmaya başladı. Peki evlilik kredisi ne kadar, başvuru şartları ne? Hemen başvurun! İşte evlilik kredisi ile ilgili ayrıntılar...

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Bu şartları karşılayanlar Yapı Kredi ve Garanti Bankası'na koşsun. Nakit sıkıntısına son

Yapı Kredi ve Garanti Bankası'nın kredi detaylarına ilişkin önemli bilgilendirme yapıldı. Bu şartları karşılayanlar çok daha rahat kredi alacak.

Yapı Kredi anında adınıza tam 500 TL yatıracak!

Giyimden teknolojiye, gıdadan mobilyaya kadar pek çok alanda kampanya düzenleyen Yapı Kredi, yeni bir kampanya daha hazırladığını duyurdu. Yapı Kredi, şartları sağlayan müşterilerinin hesabına tam 500 TL aktaracağını paylaştı.

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkı sağladığını söyledi. Powell, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artmasına gerek kalmayacağını aktardı.

Faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler için Derya Yanık'tan detaylar!

Faizsiz evlilik kredilerinde önemli detaylar kesinleşmeye başladı! En yetkili olan isimlerden kredi şartlarına dair detaylı açıklama geldi. 

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası, (Fed) yaşanan banka iflasları sonrasında atılan adımlar sayesinde finansal piyasaların normale döndüğünü söyledi. Fed, "Fakat büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamayı sürdürdü ve bu, ileriye dönük kredi şartları üzerinde baskı oluşturabilir” dedi.

TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) kredisi almak isteyenler için kredi yolu açıldı. Peki TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek? İşte ayrıntılar...

O bankadan flaş hamle! şartları sağlayan herkese Peşin 5 bin TL veriyor! 

Bankaların ard arda yaptığı kampanyalar içeriğince, gereksinim sahibi insanların başvuru yapacağı ve faizsiz kredi imkanı ve bu krediyi almak için gerekli koşullar açıklandı. Garanti bankası kampanyasının 5000 TL'lik kredi şartları haberimizde.

9 bankada peş peşe nefes kesen son dakika rüzgarı! ING, İş Bankası, Akbank, Garanti ve 5 banka daha duyurdu!

Bankaların, vatandaşların artan nakit ihtiyaçlarını karşılamak ve müşteri ağlarını genişletmek için sundukları 24 ay vadeli 100 bin TL ihtiyaç kredisi kampanyaları oldukça ilgi görüyor. Listede yer alan bankaların detayları ve kredi şartları haberimizde yer almaktadır.

Deprem kredisi için nasıl başvuru yapılır! İşte kamu bankalarından deprem kredi şartları

Son zamanlarda, deprem kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin sayısı artıyor. Türkiye kamu bankaları depremzedeler için kredi desteği sağlayacak kampanyalarını duyurdular. 

mortgage kredi şartları Haberi

mortgage kredi şartları

Mortgage kredisi için aranan şartlar!


Mortgage kredisi, konut sahibi olmak isteyenlere finans kuruluşlarınca, konut üzerinden tesis edilecek ipotek karşılığında 15-20 yıl gibi uzun vadeli konut kredileri sağlıyor. Kredilerden doğan alacaklar İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet Kuruluşları’na devrediliyor ve bu kuruluşlar devraldıkları alacaklar karşılığında ipotek yatırım fonu veya varlığa dayalı menkul kıymet ihraç ederek, satıyorlar. Konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesinden elde edilen fonlar, tekrar sisteme aktarılıyor ve böylece finans kuruluşları uzun vadeli konut kredilerini finanse edebiliyorlar. 



Peki Mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir?


Öncelikle mortgage kredisi verecek olan banka veya kredi kuruluşları kendi şartlarını oluşturuyor. Bu şartlar için ortak konu risk hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Her bankanın kendine ait bir risk hesaplaması mevcut bulunuyor. Ancak ortak olan bazı konular ise şöyle;



- Başvuru sahibinin geçmiş kredi...