29 / 04 / 2024

Moskova nehri köprü projesi

Moskova nehri köprü projesi

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çetinkaya Köprüsü 82 yıl sonra restore edildi!

Kızılırmak Nehri üzerinde 1937'de hizmete açılan ve Cumhuriyet tarihinin ilk eserleri arasında yer alan Çetinkaya Köprüsü restore edildi.

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Dicle'nin iki yakası 327 metrelik köprüyle bağlanacak!

Şırnak'ın Cizle İlçesi'nden geçen Dicle Nehri'nin iki yakası 327 metre uzunluğundaki  taş yaya köprüsü ile bağlanacak. 11 gözlü taş köprü, 25 milyon liraya mal olacak.

Londra’nın 200 milyon sterlinlik bahçe köprü projesi iptal!

Londra’da Thames nehri üzerine inşa edilmesi planlan “Bahçe Köprü” (Garden Bridge) projesinin iptal edildiği bildirildi

Mimarlar Odası'ndan Sivas Eğri Köprüsü açıklaması!

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

Adana Sinanpaşa Köprüsü yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapatılan Seyhan Nehri üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde gereken onarımı gerçekleştirdi.

Hatay Balıklıdere Köprüsü açılıyor!

Asi Nehri’nin iki yakasında bulunan ve toplamda 12 mahalleyi birbirine bağlayacak olan Balıklıdere Köprüsü 20 Ocak'ta açılıyor.

Moskova nehri köprü projesi Haberi

Moskova nehri köprü projesi

Şehirdeki mevcut 31 köprünün ulaşımı rahatlatmaya yetmediği düşüncesinde olan Moskova Belediyesi 2023 sonuna kadar Moskova Nehri'nin üzerine 13 yeni köprü yapılacağını duyurdu. 

TürkRus'ta yer alan habere göre, yeni yapılacak biri demir yolu, üçü yaya yolu ve kalan dokuzu otomobil yolu olarak hizmet verecek. Projedeki dört köprünün inşaatına başlandı. Kalan dokuz köprü ise projelendirme aşamasında.Ayrıca, belediye birkaç noktada nehir kıyılarını yayalar için cazip hale getirmek amacıyla genişletme ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Danilovski Semti'ndeki 3,8 kilometrelik Mark Şagal Rıhtımı bu noktalardan bir...