02 / 05 / 2024

Moskova ter ev projesi

Moskova ter ev projesi

Rusya' nın başkenti Moskova' da sergilenen çatısı zemin, zemini tavan olan " ters ev "e gelen ziyaretçiler, keyifli anlar yaşarken, bir anlık algılama sorunuyla karşılaşıyor...

Moskova'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

Moskova’da her yıl olduğu gibi sonbahar dönemi öncesinde ev kiraları arttı. Forbes Rusça, Ağustos ayında kiralık evlere olan talebin Temmuz ayına göre yüzde 50 arttığına dikkat çekti.

Moskova'daki ev değiştirme kampanyası satışları artırdı!

Moskova’da emlak şirketlerinin eski konutları satın alarak konut peşinatı yerine saydıkları ev değiştirme kampanyası gittikçe popülerleşiyor.

Moskova'da ev kiraları ne kadar?

Moskova’da kiralık lüks konutlara en fazla talep gösterilen semtler belirlendi. Listenin ilk sırasında Arbat yer alıyor. En fazla lüks ev kiralanan diğer yerler ise Lubyanko ve Kitay-Gorod metro istasyonları civarı oldu.

Moskova'da en pahalı konutlar hangi semtlerde?

Moskova’da ev fiyatlarının en pahalı olduğu yerler açıklandı. Açıklanan verilere göre; listenin ilk sırasında Patriarşiye Prudı bulunuyor. Patriarşiye Prudı’de ikinci el evlerde ortalama metrekare fiyatı 1 milyon 310 bin ruble oldu.

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi bölgede arttı?

Rusya'da emlak sektörü hareketleniyor. Yeni Moskova'da ev fiyatları 20 milyon ruble (268 bin dolar) barajını geçti.

Musul Telafer'de DEAŞ'ın tahrip ettiği yüzlerce ev onarılmayı bekliyor!

Türkmenlerin yoğunlukta yaşamını sürdürdüğünü Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer'de terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarında hasar gören 650 ev onarılmayı bekliyor.

Yapıter Ahşap Ev Restorasyon Mimarlık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Yapıter Ahşap Ev Restorasyon Mimarlık İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Durgut tarafından kuruldu.

Şanlıurfa Eyyübiye'de ev ve iş yerleri istimlak ediliyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi, Ümit Yolcu ile Mustafa Kuş parkı arasında kalan ev ve işyerinin istimlak çalışmalarını tamamlıyor. Bölgede başlatılan yıkım çalışmalarıyla trafik sorununa neşter vurulacak.

Moskova'da faizler düştü yeni ev satışları rekora koştu!

Rusya’da konut kredi faiz oranlarındaki düşüş yeni ev satışlarında rekor artışa neden oldu. Moskova’da geçen Eylül ayında ilk defa yeni konut satışları 10 bini geçti. 

Ev kiralamada öğrenciye 10 taktik!

Üniversite öğrencileri önce sınavda ter döktü, şimdi de kiralık ev telaşı başladı. Peki kiralık ev ararken nelere dikkat edilmeli?

Mardinli emlakçılardan terör mağdurlarına ev desteği!

Mardin'de emlakçılar, PKK/YPG'lilerin havan ve roket ile düzenledikleri saldırılar yüzünden evlerinden ayrılmak zorunda olan Nusaybinlilere kirasız ve komisyonsuz ev tahsis ediyor…

Teröristler sahte kimlikle ev kiralamış!

Eskişehir Büyükdere Mahallesi Ermutlu Sokağı'nda hücre evine düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen terör örgütü MLKP üyesi iki teröristin, bu evi sahte kimlikle kiraladıkları belirlendi.

Türkiye Rusyalı dar gelirliyi ev sahibi yapacak!

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'la bir araya gelen Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Türk inşaat şirketlerinin 'Konut ve kentsel çevre' projesinin gerçekleştirilmesinde yer alabileceğini söyledi.

Moskova ter ev projesi Haberi

Moskova ter ev projesi

Moskova'daki bir fuar alanında sergilenen evin sadece dış görünüşü değil, tuvaletinden kapı önündeki arabasına kadar her şeyi alışılagelmişten çok farklı düzenlenmiş.


Ters evin çatısı, balkonu, mutfağı, tuvaleti ve kapı önünde duran arabası bile baş aşağı duruyor. Çatısı zemin, zemini tavan olan ters eve gelen ziyaretçiler, keyifli anlar yaşarken, bir anlık algılama sorunuyla da karşılaşıyorlar.


İki katlı Avrupa tarzında tasarlanan evin alt katında iki oda tuvalet ve mutfak, üstte ise çatı katı bulunuyor. Ancak evde her şey ters olduğu için ikinci kat zeminde, birinci kat ise üstte yer alıyor.


-"Her zaman karşılaşılacak bir manzara değil"


Sırad dışı evi gezmeye gelen Sergey isimli Rus, ters evin dizaynını çok beğendiğini belirterek, düşüncesini "İlk başta algılamakta zorluk çektim ama çok güzel tasarlanmış" ifadeleriyle aktardı. 


Evin dış gürünüşündeki farklılık...