29 / 04 / 2024

mozambik

mozambik

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Afrika hedefleri doğrultusunda Mozambik’e çıkarma yaptı. 38 Türk şirketi, ülkedeki fırsatları değerlendirmek için 120 Mozambik firmasıyla buluştu. Maputo’dan “Elinizi çabuk tutun” mesajı geldi

Limak Cimentos'a Mozambik'ten En İyi Sanayi Yatırımı ödülü!

700 yerli firma ve 80 bin ziyaretçinin katıldığı FACIM fuarından Limak Cimentos'a "En İyi Sanayi Yatırımı" ödülü...

Mozambik'te ulaştırma yatırımları yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mozambik Cumhurbaşkanı Nyusi’nin Özel Temsilcisi, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Carlos Mesquita ile görüştü. Görüşmede projeler ve yatırımlar konuşuldu.

Afrikalılar 10 yıl vadeyle ev sahibi olacak!

Mozambik'te konut ürecisi olan Akay İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Olgun Afrika'daki yeni projelerinden bahsetti. Olgun, Afrikalı vatandaşların 10 yıl vadeyle ev sahibi olabileceklerini söyledi.

Akay İnşaat 'tan Mozambik'e 1 milyar dolarlık 5 bin konut!

Ankaralı Akay İnşaat Mozambik’in başkenti Maputo’da 1 milyar dolarlık yatırımla 5 bin konut yapmaya hazırlanıyor. Projed inşaat çalışmaları Eylül'de başlayacak.

Türk inşaat firmasından Mozambik'e 5 bin konut!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mozambik'e ziyaret gerçekleştirmesinin meyvesi geldi. Türk inşaat firması Mozambik'te 5 bin konut inşa etmesi için anlaşma imzaladı.

Türkiye ve Mozambik arası milyon dolarlık anlaşma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleşen Tanzanya-Mozambik-Madagaskar ziyaretinde önemli adımlar atıldı. Ziyarette Maputo Belediye Başkanlığı ile 5 yılda 5 bin konut inşaatı yapılması kararlaştırıldı.

Türk inşaatçılardan Mozambik'e 50 milyon dolarlık yatırım!

Doğu Afrika ülkesi Mozambik hızla zenginleşiyor. Mozambik'te 37 Türk sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Çoğu inşaat sektöründe faaliyet gösteren bu firmalar tarafından gerçekleştirilen yatırım tutarı ise 50 milyon dolar.

Türk inşaat şirketlerine Mozambik'ten yatırım daveti!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde Mozambik-Türkiye İş Forumu düzenlendi. İki ülkede birçok işbirliği anlaşmasına imza atılırken, Türk iş adamlarına davette bulunulan yatırım alanlarında inşaat, enerji ve tarım sektörleri öne çıktı.

Türk yatırımcılar Mozambik ve Madagaskar’a çıkarma yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika’daki resmi ziyaretlerine eşlik eden Türk iş dünyası, ziyaretin ikinci ve üçüncü ayağında Mozambik ve Madagaskar’a çıkarma yaptı. İki ülkede birçok işbirliği anlaşmasına imza atılırken, Türk iş adamlarına davette bulunulan yatırım alanlarında inşaat, enerji ve tarım se

Mozambik’e TOKİ modeli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mozambikli işadamlarına çağrıda bulundu. Erdoğan, “14 senede sadece konut olarak devletin kurduğu TOKİ ile 760 bin konut inşa ettik. Mozambik’te bunu niye yapmayalım?” dedi

Akay İnşaat, Mozambik'te 1 milyar dolarlık konut yapacak!

Akay İnşaat, Mozambik'te 1 milyar dolarlık konut anlaşmasını yaptı. Anlaşmanın ilk etabı, 5 bin konutluk projeyi kapsıyor. Sonrasında ise ikinci paket için tekrar masaya oturulacak.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir’de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir'de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

mozambik Haberi

mozambik

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) farklı sektörlerden 38 firmayla Afrika'nın yeni göz bebeği Mozambik'e çıkarma yaptı. Yeni pazar arayışları çerçevesinde rotayı Afrika'ya çeviren ihracatçılar, Mozambik'in başkenti Maputo'da 120 şirketle bire bir görüştü, ülkenin yatırım ortamını ve potansiyelini yerinde gördü. Türkiye'nin Maputo Büyükelçisi Aylin Taşhan'ın katkısıyla gerçekleştirilen görüşmeler ihracatçıların yüzünü güldürdü. Türk iş dünyasını yatırıma çağıran Taşhan, "Mozambik büyük bir zenginliğin üzerinde oturuyor. Her alanda önemli fırsatlar sunuyor. 7 trilyon metreküplük doğalgaz rezervi, bedava tahsis edilen tarıma elverişli toprakları ve balıkçılık imkânlarıyla çok kısa sürede dikkatleri üzerine çekecek bir ülke burası. 5 yıl sonra bu pazara girmek zorlaşacak. Türk işadamları bu treni kaçırmamalı" dedi.


MOZAMBİK'TE KAZANMAYAN YOK

2011'de Mozambik'e geldiğinde buradaki insanların Türkiye'nin adını bile bilmediğini belirten Taşhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada Türk...