19 / 05 / 2024

mrtp 44 askeri gemi

mrtp 44 askeri gemi

Askeri geminin 'Ferrari'sini Tuzla'da üreten Yonca Onuk, yeni modeli MRTP 44'de öyle bir teknoloji kullanıyor ki, dev savaş gemileri bile ona karşı koyamayacak...

TOKİ Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesisleri inşaat ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesislerinin inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleşecek.

Kocaeli ve Derince Belediyesi askeri hastane arazisini inceledi!

TOKİ ’ye devredilen eski askeri hastane arazisinde incelemelerde bulunan başkanlar, buranın Derince halkının menfaatleri doğrultusunda en iyi şekilde kullanılacağını belirtti.

Yağmur suyu projesi askeri tünele takıldı!

Diyarbakır'da yağmur suyu ile atık su tahliyesini sağlayacak DİSKİ'nin milyon Euroluk projesi, Dağkapı'da askeri tünele takıldı. Tünel Orduevi ile karşı caddedeki Astsubay lojmanlarını yer altından birbirine bağlıyor.

Karaağaç'a askeri araçlarla ulaşım!

Edirne'deki Tunca ve Meriç nehirlerinin taşması sonucu yolu kapanan Karaağaç bölgesine ulaşım sağlanmaya başladı. 3 gündür evlerine gidemeyen ve otellerde kalan vatandaşlar, askeri araçlarla taşınıyor.

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı, yabancıların askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz edinimleri hakkında duyuru yayımladı. Buna göre, yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

TOKİ Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesisleri inşaat ihalesi 9 Şubat'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesislerinin inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi 9 Şubat'ta gerçekleşecek.

Yabancı ziyaretçilerin yüzde 44'ü paket turla geldi!

Yabancı ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 44 'ü, paket tur satın alarak, Türkiye'yi ziyaret etti. Almanya'dan gelenlerin yüzde 64'ü paket turları kullanırken Rusya pazarında yüzde 82 oldu.

Enflasyon yüzde 0.44 geriledi!

Benzin ve giyimdeki düşüş ile gıdadaki artışın durması enflasyonu 16 ay sonra eksiye çekti. Aralık'ta yüzde 0.44 düşen enflasyon yıllıkta da yüzde 8.71 ile 9 ayın dibine geriledi

Akkuyu'da Rusya'ya askeri bir üs verilmeyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Akkuyu'da Akdeniz'e kurulacak nükleer güç santrali karşısında Rusya'ya askeri bir üs vermeyle alakalı herhangi bir görüşmesi olmamıştır, müzakere söz konusu değildir" dedi.

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmelik değişikliği!

Askerî Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 19 Aralık 2014 tarihinde 29210 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte, Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Askeri yasak bölge nedir?

Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölge olan askeri yasak bölge nedir? Askeri yasak bölge dereceleri nelerdir?

Kuleli Askeri Lisesi, kulesi için 100 yıl beklemiş!

İstanbul Üsküdar'daki Kuleli Askeri Lisesi, kulelerinin tamiri için tam bir asır beklemiş... Kuleli, kulelerini 1840'lı yıllarda çıkan yangında kaybetmiş... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı o haber...

1968 yılında Kuleli Askeri Lisesi, 100 yıl sonra ''kule''ye kavuşmuş!

1840'lı yıllarda çıkan büyük bir yangında Kuleli Askeri Lisesi'nin kuleleri yanmış ve ''Kuleli'' kulesiz kalmış. 1965 yılında başlanan restore çalışmalarıyla kulesiz askeri lise, adına uygun şekilde Kuleli hale getirilmiş.

mrtp 44 askeri gemi Haberi

mrtp 44 askeri gemi

Askeri gemi inşasında büyük başarılara imza atarak, tüm dünyanın tanıdığı uluslararası bir Türk markası yaratan Yonca Onuk, yüksek hız ve teknolojiye sahip Kaan sınıfı  botlarının en yenisi MRTP 44'te oldukça iddialı. MRTP 44'lerde teknolojinin sınırlarını zorlayan Yonca Onuk, 110 metrelik hücumbotlardaki silah sistemlerini 47 metrelik tekneye yerleştirecek, hız ve kıvraklığı ile büyük savaş gemilerine meydan okuyacak. Yonca Onuk 


Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ekber Onuk, "MRTP 44 çok iddialı bir proje. Sırtlandan ilham alarak ürettiğimiz bu küçük tekne ile büyük hücumbotlardan daha hızlı bir denizcilik elde edeceğiz ve 4 bin tonluk büyük bir savaş gemisini perişan edebilecek güce ulaşacağız" dedi.


Ürettikleri teknolojide doğadan da ilham aldıklarını vurgulayan Onuk, severek izledikleri belgesellerde sırtların aslanlarla mücadelesinden yola çıkarak savaş gemilerini buna göre inşa ettiklerini...