06 / 05 / 2024

Mudanya İskelesi son durum

Mudanya İskelesi son durum

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından inşa ettirilen ve kullanım hakları bugüne kadar ilçe belediyesinde olan Mudanya İskelesi, Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Mudanya Güzelyalı imar planları meclis onayına sunulacak!

Mudanya Güzelyalı revizyon Uygulama İmar Planı’na son şekli verilecek. Buna göre, Ocak ayı meclis toplantısı gündeminde projenin Büyükşehir Belediyesine sunulacağı söylendi.

Bursa'da konut fiyatları en çok Mudanya'da arttı!

Bursa‘da konut yatırımında öne çıkan bölgeleri güncel veriler Endeksa tarafından açıklandı. Son 4 yıla bakıldığında Osmangazi‘de yüzde 87, Nilüfer‘de yüzde 89, Mudanya‘da yüzde 120 artış görülüyor. 

Mudanya'da konut hareketliliği yaşanıyor!

Mudanya, özellikle son yıllarda inşaat projelerinin hızla yükselmesiyle birlikte, dikkatleri üzerine çekmeye başladı. 

Vadi Mudanya'da son fırsat!

Mudanya Yapı İnşaat imzası ile hayata geçirilen Vadi Mudanya Evleri’nin 2’nci etabının satışları devam ediyor.

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Mudanya İskelesi tümüyle büyükşehirin!

Bursa ile İstanbul arasında kesintisiz, konforlu ve ekonomik deniz ulaşımının sağlanması hedefiyle 2013 yılında başlayan BUDO seferleri ile eski hareketli günlerine dönen ve her gün yüzlerce yolcunun uğrak yeri haline gelen Mudanya İskelesi, artık tümüyle Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Mudanya Kavşağı´nda mutlu son!

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yaptığı Mudanya kavşağının ilk etabının ardından Mudanya’dan şehir merkezine giden yol da hizmete açıldı.

Mudanya Sahil Düzenleme Projesi'nde son durum!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’da bir türlü bitiremediği sahil düzenleme projesinin bu yaz sonuna kadar da bitirilemeyeceğini ileri sürdü.

Mudanya- İmralı hattına yeni iskele inşa edilecek!

İmralı ile deniz ulaşımını sağlayan Mudanya İskelesi’nin yerine 4 milyon liralık harcamayla yenisi yapılıyor. 140 metre uzunluğundaki iskelenin ihalesi Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleşecek ve yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Huzurlu Marmara'da lansman fiyatlarıyla son hafta!

Huzurlu Marmara'da lansman fiyatlarıyla son hafta. Toplamda 500 adet dairenin yer aldığı proje Atatürk Havalimanı 25 dakika, Avcılar İDO İskelesi 10 dakika uzaklıkta inşa ediliyor.

Mudanya İskelesi Bursa Büyükşehir´in oldu!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından inşa ettirilen ve kullanım hakları bugüne kadar ilçe belediyesinde olan Mudanya İskelesi, Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Mudanya'da 30 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 1,5 yıl içinde Mudanya'da 10 milyon TL'lik yol ve da 30 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapıldığını belirtti.

SeaMarine Mudanya'nın yeni simgesi olacak!

Birel İnşaat'ın tamamı deniz manzaralı 4+1,5+2 dubleks kat planları, sosyal tesisleri ve standartlarıyla yaşama değer katan son projesi SeaMarine Mudanya'nın yeni simgesi olmaya aday...

Mudanya İskelesi son durum Haberi

Mudanya İskelesi son durum


Merkezi idare tarafından yaptırılan ve 30 Mart 1955 tarihinde ilçe belediyesine devredilen Mudanya İskelesi, artık Büyükşehir’in oldu. Kent merkezinde yer alan betonarme iskelenin ‘sahil düzenleme çalışmalarının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla’ devredilmesine ilişkin kararname, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kabine üyeleri tarafından imzalandı. Söz konusu kararname, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı.


Alınan kararı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başta sahil şeridi olmak üzere kırsal alanda ve kent merkezinde yapılan çalışmaların daha hızlı sürdürülebilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak merkezi idarelerden yetki talep ettiklerini, onlardan birini daha elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sahillerin düzenlenmesi, daha sağlıklı çağdaş bir Bursa’ya yakışır hale gelebilmesi için önce 1/50000’lik planları yaptıklarını ve bunların onaylandığını, şimdi de aynı kapsamda tüm ilçelerde yetki devirlerinin bir bir gerçekleştiğini...