04 / 05 / 2024

muğla arkeoloji müzesi

muğla arkeoloji müzesi

Muğla Milas'a yeni yapılacak olan arkeoloji müzesi ve de Gümüşkesen Anıtı'nın çevre düzenleme işini İzmir Rolove ve Anıtlar Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı ihaleye çıkarıyor.

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Aydın ve Muğla'da 9.6 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aydın Efeler ve Muğla Milas'ta 9 milyon 572 bin 628 TL'ye yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. 

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Akyaka'da yerel yönetimlerin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını söyleyerek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?” dedi.

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Muğla'da kaçak müdahaleler için 'Denizden Bakış' projesi başladı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kıyılara yapılan müdahalenin engellenmesi için, "Denizden Bakış" projesi başlatıldı.

Muğla için korkutan uyarı: 574 yapı riskli!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli olduğu bilgisini açıkladı. Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “Muğla deprem bölgesi, insanlar beton tabutlar içerisinde yaşıyor. Tehlikenin farkında mısınız?” diye sordu.

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Aydın ve Muğla'da 6.3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Aydın Efeler ve Muğla Milas'ta 6 milyon 322 bin 867 TL bedelle yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

muğla arkeoloji müzesi Haberi

muğla arkeoloji müzesi

İzmir Rolove ve Anıtlar Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Milas'a yeni arkeoloji müzesi yapacak ve Gümüşkesen Anıtı'nın çevre düzenleme işini ihaleye çıkarıyor. İhale; 19 Ağustos saat 10.30'da gerçekleştirilecek. 


180 günde tamamlanacak iş 2 bin metrekare kapalı alanlı yeni müze inşaası için mimarı, inşaat, makine ve elektrik tesisatı ve çevre düzenlemesi projelerinin hazırlanması, Koruma Kurulundan hazırlanan projelerin onaylarının alınması olarak belirlendi. 



İHALE İLANI:


GÜMÜŞKESEN ANITI ÇEVRE DÜZEN. RÖLÖVE VE ANITLAR MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 1941


MUĞLA MİLAS YENİ ARKEOLOJİ MÜZESİ PR0JE YAPIMI İLE GÜMÜŞKESEN ANITI


ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ YAPIMI İŞİ


İZMİR ROLOVE VE ANITLAR MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MÜSTEŞARLIK


Muğla Milas Yeni Arkeoloji Müzesi Proje Yapımı ile Gümüşkesen Anıtı Çevre Düzenlemesi Projesi Yapımı İşi danışmanlık hizmeti işi için, yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere...