16 / 05 / 2024

muğla arkeolojik kazı çalışmaları

muğla arkeolojik kazı çalışmaları

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeler için protokol imzaladı

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Milas'ta inşaatta ölü saklama kabı bulundu!

Muğla'nın Milas'taki bir inşaat alanında devam eden kazıda Helenistik döneme ait olduğu söylenen içinde yanmış insan kemikleri bulunan ölü saklama kabına rastlandı.

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Muğla Büyükşehir ilk kreşini Fethiye'de açıyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Bağyaka A.Ş. 70 çocuk kapasiteli Gündüz Bakım Evini Babataşı Mah. Eğitimci Kazım Cad. No:9A Fethiye adresinde hizmete açmaya hazırlanıyor.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesinin batısında Eskihisar köyü sınırları içinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeler için protokol imzaladı

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Muğla kültür turizminin gözdesi oldu!

Muğla, 6 bin yıllık geçmişi ve sınırları içinde bulunan antik kentlerle, kültür turizminin gözde illerinden biri oldu. Tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Muğla, arkeolojik varlığıyla bilim dünyasının ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı sezonu başladı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı. Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, kazı çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Bünyesinde barındırdığı gladyatör okulu nedeniyle "Gladyatörler Şehri" olarak da bilinen Muğla Yatağan'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Muğla Port Kazıklı ulaşım!

Muğla Port Kazıklı ulaşım bilgilerine göre proje Milas Merkeze 15 kilometre, İzmir-Bodrum anayoluna 6 kilometre,Bodrum Havaalanı'na 37 kilometre, Didim’e 26 kilometre, Akbük’e 8 Kilometre, Bodrum merkeze 20 deniz mili kadar uzaklıkta yükseliyor.

muğla arkeolojik kazı çalışmaları Haberi

muğla arkeolojik kazı çalışmaları


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği Stratonikeia, Knidos, Burgaz, Pedasa, Letoon, Tlos, Kaunos, Beçin, Labraunda ve Euromos Kazılarına ayni destek vermek için İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kazı Başkanlıkları ile Protokol imzaladı.


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Mutlu ve Kazı Başkanları arasında imzalanan protokol ile, 2016 yılı kazı sezonunda arkeolojik kazıların her birine ayni destekte bulunulması, restorasyon projelerinin desteklenmesi, bakım ve onarımı gereken kazı evi, depo, laboratuvar gibi taşınmazların bakım ve onarımlarını yapılması, kazı çalışmaları sırasında kazı başkanlığının ihtiyacı doğrultusunda dozer, vinç, itfaiye aracı gibi araç ve gereçlerin temininin sağlanması amaçlanıyor.


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı...