04 / 05 / 2024

Muğla Atatürk Caddesi son durum

Muğla Atatürk Caddesi son durum

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi 2. Etap yol projesini tamamladı.

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılmayacak!

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nden, Etimesgut'ta tarımsal üretim alanı olan Atatürk Orman Çiftliği Birinci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı'nın "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasına izin çıkmadı. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliğinde son durum!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yargıya taşıdığı Atatürk Orman Çiftliği’ni yapılaşmaya açan plan değişikliğine mahkemeden ikinci defa dur kararı geldi.

Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılmasına mahkemeden dur kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı sınırlarında kalan tarımsal üretim alanının "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasını kabul etmedi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar TBMM gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Orman Çiftliği için komisyon talebi!

Atatürk Orman Çiftliği'nin asrın talanı ile karşılaştığını dile getiren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, tarihi emanete sahip çıkılması için Meclis Araştırması komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

Atatürk Havalimanı arazisinde yapılaşmaya izin verilecek mi?

Atatürk Havalimanı arazisine imar planı yapılaşma koşullarına göre, yeni bina ve tesislerin hızla inşa edileceği düşünülmekte. Eğer alanda yapılaşmaya izin verilirse, çevredeki birçok bölgedek mülk sahipleri kazançlı çıkacak...

Muğla'da bir bölümü çöken tescilli yapı yıkıldı!

Muğla Bodrum Turgutreis Caddesi Kelerlik Mescit Sokak'ta yer alan bir bölümü çöken taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tescilli yapı iş makinesiyle yıkıldı...

Muğla Atatürk Caddesi son durum Haberi

Muğla Atatürk Caddesi son durum


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ula - Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi 2. Etap yol projesi kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden alınan izinler doğrultusunda genişletme çalışmaları tamamlandı. Yol platformu 8,5 metre güzergâh uzunluğu ise 600 metre olan yolda yaya trafiği dikkate alınarak 2 metre genişliğinde doğal bütünlüğü bozmamak amacıyla kayrak kaplama çalışması da yapıldı.  ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. altyapı kurumu ile koordineli çalışmalar sonucunda mevcutta bulunan bakımsız direkler kaldırılarak aydınlatma sistemi de yenilenen yolda hendek beton ve sıcak asfalt kaplama yapılarak yolun konforu arttırılarak trafiğe açıldı.


Muğla’ya yakışır modern ve güvenli yollar için mesai gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç “Ekiplerimiz il genelinde yol bakım,...