26 / 08 / 2024

muğla eski güllük limanı

muğla eski güllük limanı

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, eski Güllük Limanı ve Güllük Marina Projesi konusundaki belirsizlik hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle bir yazılı soru önergesi verdi.

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Muğla’dan arazi almak isteyenlere müjde! Arazi satışı yapılacak!  

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Muğla merkezde yer alan bir araziyi satacağını açıkladı. Açık artırma usulüyle satılacak arazi için 23 Ocak 2024’te ihale düzenlenecek.

Muğla'da belediyeden kiralık akaryakıt istasyonu! İhalesi 27 Temmuz'da!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Köprübaşı Mahellesi Kavacık Mevkii'nde yer alan akaryakıt istasyonu için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla'da villa fiyatları Avrupa ile yarışıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle Muğla'ya göçler bir hayliyle arttı. Artan talep ile birlikte bölgedeki villa fiyatları Avrupa ile yarışır hale geldi. 

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

Bodrum'da 19.7 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla Bodrum Göl Köyü'nde yer alan alan gayrimenkulü 19 milyon 712 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Karaca Adası'nın fiyatında 35 milyon TL'lik indirim!

Muğla Marmaris Gökova Körfezi'nde bulunan, 2019 yılı Eylül ayında 210 milyon TL'den satışa çıkarılan 316 bin metrekare büyüklükteki Karaca Adası'nın satış fiyatı güncellenerek, 175 milyon TL'ye indirildi.

Muğla Menteşe'de kırsala yönelik konut tip projesine 210 başvuru!

Muğla Menteşe Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde ev yapmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan tip proje uygulamasına 210 başvuru yapıldı.

Güllük'te denize sıfır kaçak yapıya tepki!

Güllük’te, denize sıfır yapılan bir inşaatın, Milas Belediyesi tarafından iki kez durdurma tutanağı düzenlenmesine karşın inşaatının sürmesi, Güllük halkının tepkilerine neden oldu.

muğla eski güllük limanı Haberi

muğla eski güllük limanı

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ önergesinde; “Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Güllük Limanı, 2006 yılına kadar bölgede çıkarılan feldspat madeni ihraç eden firmalara hizmet vermiş, ancak Liman; kapasitesinin zaman içinde yükleme ve boşaltma işlemleri için yetersiz kalması ve şehir merkezine getirdiği kamyon trafiği sebebi ile 27.08.2006 tarihli ve 26272 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Güllük Limanı Yönetmeliği ile yük trafiğine kapatılmış ve sadece yolcu gemilerinin Limana yanaşmasına izin verilmiştir” dedi.


Üstündağ; “Bu süreçte Yüksek Planlama Kurulu’nun 28.12.2004 tarihli kararı doğrultusunda, anılan Limanın 5 km kuzeyinde 2006 yılının Haziran ayında Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yeni Güllük Gemi Yanaşma İskelesi yapılarak hizmete girmiş ve yükleme-boşaltma vb. işlemler yeni limana kaydırılmıştır” diyerek “Güllük bölgesinin turizm potansiyeli ve limanın Milas Bodrum havaalanına 10 dakika...