05 / 05 / 2024

muğla mimarlar odası

muğla mimarlar odası

Muğla Milas Gazetesi'nin yazarlarından Özcan Özgür bugünkü yazısında Muğla'daki eski garaj alanına lüks konut yapılacağından bahsetti. İşte Özcan Özgür'ün o yazısı...

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Karşılanamayan konut ihtiyacı Muğla'daki ev fiyatlarını yükseltiyor!

Hepsiemlak Ekim 2021 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye'de ortalama metrekare fiyatı en pahalı il 10 bin 167 TL ile Muğla olarak gerçekleşti. Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan ve Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Ömer Yetgin, bölgedeki emlak sektörüne ilişkin konuştu.

Muğla'da inşaatlar 15 gün süreyle durduruldu!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, yükselen çimento fiyatlarını boykot etmek için 24 Eylül tarihinde kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a tam destek vereceklerine dikkat çekti. 

İzmir Kültürpark’taki yapılaşma için Mimarlar Odası'ndan açıklama!

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İBB Meclisine sunulan Kültürpark Planına ait açıklamalar yaptı. Kahraman, "Kültürpark’ta her ne kadar inşaat alanında azalma olsa da işlevlerin sınırlandırılacak yeşil alanın artmasını istiyoruz" dedi.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden Antalya Gazipaşa'daki yapılaşmaya tepki!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden, Gazipaşa ilçesinin 3. derece doğal sit olarak tescilli kıyı şeridinin 'Turizm Tesis Alanı' olarak planlanmasına tepki gösterildi...

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın hizmet binası açıldı!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Ortaca temsilciliği hizmet binası açıldı.

Muğla Milas'ta arsa stoku tükendi!

Muğla Milas Ticaret ve Sanayi Odası bölgedeki arsa sorununa dikkat çekti. Şehirdeki arsa stoklarının bitmesiyle müteahhitlerin kentsel dönüşüme yöneldiği belirtildi.

Muğla Şehir Plancıları Odası’ndan Osman Zolan’a ziyaret!

Muğla Şehir Plancıları Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Başkan Zolan, “Biz gelecek nesillere güzel, yaşanılabilir, huzurlu bir şehir bırakmak durumundayız. O yüzden Şehir Plancıları Odası bizim için çok önemli” dedi.

Muğla Köyceğizli Mevlüt Kaya evini müzeye çevirdi!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan parkinson hastası kişi, topladığı ev eşyaları ve aletlerle evinin bir odasını adeta müzeye çevirdi.

Muğla Büyükşehir'den yeni spor yatırımları!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İlçesi Yenice Mahallesi’ne 30x50 ebadında bir halı saha ve içinde 2 soyunma odası 1 kafeterya ile seyirci tuvaletleri bulunan müştemilatın yer aldığı spor tesisi yapımı başlıyor

muğla mimarlar odası Haberi

muğla mimarlar odası

Geçen haftaki yazılarımdan birinde "Hani Zenginler Nerede?" diye sormuştum? Yanıt verememiştim. Bu yazımda "Mimarlar Odası Nerede?" diye soruyorum. 

Mimarlar Odası Muğla Şubesi elbette Muğla'da. Ama bu yanıtın sorusu değil benim sorum! Benim sorum bir şaşkınlık ifadesi... Yoksa şaşkınlığımı "Başkan Gümüş'ün tuttuğu söz ne?" sorusuyla mı ifade etseydim? Bu soru yazımın başlığı da olabilirdi... 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 7 dönümlük Eski Garaj Alanı'nın 2 dönümünde Belediye Sarayı, 5 dönümünde de meydan düzenlemesi yapacaklarını söylemiş. Mimarlar Odası Muğla Şubesi eslti başkanlarından dostum Mehmet Yenisu sorum üzerine o alanda "inşaat yapılmaması" için Oda olarak açtıkları davayı Danıştay'da da kazandıklarını söylemişti. Böyle bir durumda Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanlığı'nın bir açıklama yapmış olması gerekmez miydi? 


Başkan Gümüş'ün tuttuğu söz ne? 

Başkan Gümüş, Hamle'den Kadir Tamer arkadaşıma...