05 / 05 / 2024

Muğla okul kapatılması

Muğla okul kapatılması

Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Muğla’da Gülen cemaatine ait 12 özel okul Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi.

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Cemal Metin Avcı’nın Muğla'daki ‘Cüce’ adlı barı kapatıldı!

Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın Muğla'da bulunan Cüce’ adlı barı kapatıldı...

Muğla'da okul binalarının depreme karşı dayanıklılığı mecliste!

Muğla ilinde bulunan okul binalarının depreme karşı dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'da 630 imar barışına uymayan yeni kaçak yapı yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Muğla'da 630 imar barışına uymayan yeni kaçak yapı yapılıyor. Burada hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de ilçe belediye başkanlarımızla konuştuk ve onlara bu kaçak yapıların yıkılması talimatını verdik" dedi...

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi yıl sonunda açılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 42 milyon 810 bin 400 liraya inşa edilen sosyal yaşam merkezinin ismi belli oldu. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ismiyle yükselen projenin yıl sonunda açılması planlanıyor.

Muğla Defterdarlığı'nın 4 okul inşaat işi ihalesi 8 Mayıs'ta!

Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaat işi ihale ediliyor. İhale 8 Mayıs'ta yapılacak..

Muğla Milas'ta ortaokul binası için imzalar atıldı!

Muğla Milas'ta hayırsever Necat Aydın tarafından babası Hacı Bahattin Aydın adına Meşelik Mahallesi’nde 8 derslikli ortaokul binası yaptırılıyor. Okul için ilk protokol imzaları atıldı..

TOKİ Muğla Milas Konutları için yer aranıyor!

Muğla Milas'ta yapılması planlanan TOKİ konutları ile ilgili AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ten açıklama geldi. Öztürk, toplu konutlar için yer arandığını söyledi.

Muğla Çevre Platformu'ndan kıyıların imara açılmasına tepki!

Muğla kıyılarındaki 12 bin 500 dönümlük SİT alanı imara açıldı. Turizm yatırımlarına açılan alan için Muğla Çevre Platformu'ndan itiraz geldi.

Muğla Milas'ta 7 bin 300 metrekarelik arsa bağışı!

Muğla Milas Boğaziçi Mahallesi'nde eğitim için arsa bağışı yapıldı. Okul yapımı için bağışlanan 7 bin 300 metrekarelik arazi değerlendirilmeye alındı.

Muğla Mimarlık Fakültesi merkezde olmalı!

Muğla Meslek Odaları bir araya gelerek, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ilk gündem maddesinde yapılması planlanan Mimarlık Fakültesi'nin merkezde olması gerektiği hususunda görüş birliğine varıldı.

Muğla okul kapatılması Haberi

Muğla okul kapatılması

Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Muğla İl genelindeki Gülen cemaatine ait tüm ilk, orta ve liseler Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi.


15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından cemaate ait tüm okullarda arama çalışması yapılmış, Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Piri Reis Kolejinde ise evrakları yakmaya çalışan bir kişi suçüstü yapılmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı. Menteşe ilçesi dışında Marmaris, Bodrum, Fethiye, Milas ve Dalaman ilçelerinde faaliyet gösteren okullarda arama çalışması yapılarak okullar mühürlenmişti.


Kayyum ataması yapılması beklenirken, Dalaman'da 2, Menteşe'de 3, Milas'ta 2, Marmaris'te 2, Bodrum'da 3 ve Fethiye'de 2 okul Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi. Sabah saatlerinde Menteşe'deki Piri Reis Koleji'ne devir için gelen Jandarma, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri, kurum avukatları, müfettişler ve Akçaova mahalle muhtarı okulun kapısının...