14 / 05 / 2024

Muğla ören yerleri

Muğla ören yerleri

Muğla 'da müze ve ören yerlerini yılın 8 ayında 710 hin 497 kişinin ziyaret ettiği, 5 milyon 436 bin 754 lira da gelir sağlandığı bildirildi.

Muğla ve Çanakkale'de kiralık 5 iş yeri! 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Muğla ve Çanakkale'de yer alan iş yerleri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu iş yerlerinin kira bedelleri 1.500 TL'den başlıyor.

Muğla Milas'ta KDV, damga vergisi ve tapu harcından muaf arazi fırsatı!

Muğla İli Milas Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Milas Ören'de yer alan araziyi satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Muğla Kayaköy hassas alan ilan edildi!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kayaköy Ören Yeri ile Gemiler Koyu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi...

Muğla Köyceğiz Otogarı yenileniyor!

Şehirdeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dalaman ilçesinde tamamladığı tadilat işlemlerinden sonra Köyceğiz Otogarı'nı da yeniliyor.

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

İstanbullular İzmir, Ankara ve Muğla’ya yerleşiyor!

Armut tarafından hazırlanan verilere göre İstanbullular İzmir, Ankara ve Muğla’ya yerleşiyor. İstanbul içinde ise Kadıköy, Kağıthane ve Güngören en hareketli semtler.

Muğla Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Muğla Büyükşehir'den iki yeni halı saha!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas’ın Tuzabat ve Ören Mahallerinde halı saha yapımına başladı.

Fethiye Limanı, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi!

Fethiye Limanı ve yat yanaşma yerleri imzalanan protokol kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesine devredildi.

Muğla Milas'ta 9.6 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Muğla Milas Belediye Başkanlığı, İsmetpaşa ve Ören'de bulunan 4 arsayı satışa çıkardı. İhalesi 10 Kasım'da gerçekleşecek arsaların toplam bedeli 9 milyon 607 bin 900 TL olarak belirlendi.

Muğla Karacaören'de asfalt çalışması başladı!

Muğla sınırı olan Karacaören Mahallesi’nde 17 km’lik yolun asfalt çalışmalarına başladı. 1000 kilometrelik yol çalışmalarında bu güne kadar 460 kilometrelik çalışmayı tamamladı.

Muğla ören yerleri Haberi

Muğla ören yerleri

Muğla Valisi Amir Çiçek, bölgede çalışma yürütülen alanlarda görev yapan kazı başkanları ile valilikte bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Çiçek, Karia ve Likva uygarlıklarının hüküm sürdüğü, bünyesinde barındırdığı 22'si düzenlenmiş 195 ören yeri ile ziyaretçileri tarihe yolculuğa çağıran Muğla'nın kültür turizminde de isminden söz ettirdiğini söyledi. Kültür ve Turizm II Müdürü Veli Çelik ise birçok antik şehir ve ören yeri UNESCO Kültürel Miras Geçici Listesi nde bulunan Muğla'daki tarihî mirası her vıl yaklaşık bir milyon kişinin ziyaret ettiğini, pek çok ören yerinde ise kazılar yapıldığını söyledi.

Yeni...