08 / 05 / 2024

muğla ruhsat iptali

muğla ruhsat iptali

Datça Belediyesi'nin bazı vatandaşların inşaat ruhsatlarını iptal etmesi üzerine, mülk sahipleri belediye binası önünde toplanarak tepki gösterdi

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Muğla Bitez'deki lüks konut projesinin inşaat ruhsatları iptal edildi!

Muğla Bitez'de inşa edilen lüks konut projesinin uygulama imar planlarının iptali istemiyle dava açılmıştı. Muğla 2. İdare Mahkemesi, projeye verilen inşaat ruhsatlarının iptali yönünde karar verdi.

Muğla’da 2 bin 412 binaya yapı ruhsatı verildi!

2015 yılı Ocak -Eylül döneminde Muğla'da Yapı Ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 1 milyon 215 bin 790 metrekare olurken, 2 bin 412 binaya yapı ruhsatı verildi.

Muğla'da 1.875 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü, Muğla’da 2015 yılının ilk altı aylık dönemdeki yapı izin istatistiklerini açıkladı. Bin 875 binaya yapı ruhsatı verilirken, bin 360 binaya yapı kullanma izin belgesi verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmalar durduruldu!

Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılarak Haziran'da inşaatı başlayan 500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki aylık çalışmanın ardından ruhsat alınmadığı iddiası ile çalışmalar durduruldu.

Muğla sahilleri kaçak inşaatlarla doldu!

İki yıl önce Muğla'da İl Özel İdaresi ve belde belediyelerinin kapatılması, denetimsizlik ve kaçak yapılaşmanın önünü açtı. Kurumlar arasındaki yetki karmaşası yüzünden devam eden inşaatlara yıkım kararı verirken bir başkası çalışma ruhsatı veriyor.

Muğla Ortaca 'daki hortum nedeniyle oteller tahliye ediliyor!

Muğla 'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme köyünde yaşanan hortumda büyük zarar gören otellerde tahliye çalışmalarına başlanıldığı belirtildi. Tahliyenin tamamlanmasının ardından otelin tadilata alınacağı ifade edildi.

TOKİ Muğla Ortaca Devlet Hastanesi inşaatı yapım işi halesi! 22 Ekim!

Muğla İli Ortaca İlçesi 100 Yataklı Devlet Hastanesi İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Tarihi Kentler Birliği Muğla'da toplandı!

Tarihi Kentler Birliği tarafından "Görkemli Bir Geçmişten Bugüne Tarihi Bir Kent Kurgulanırken Muğla Örneği' konulu güz dönemi eğitimi programı düzenlendi. Gün boyu süren eğitimde, geleceğe taşımayı hedefleyen çalışmalar anlatıldı...

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi Muğla'daki gayrimenkulü kiraya verecek!

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Muğla İli, Fethiye İlçesi, Göcek Mahallesi 'nde yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek, ihale 6 Kasım 2013 tarihinde saat 10:30 'da gerçekleştirilecek...

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...

Muğla Akyaka'da sazlık alanda çıkan yangın söndürülemiyor!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki sazlıklarda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yaklaşık 500 dönüm sazlık alanda etkili olan yangın nedeniyle beldenin üstü dumanlarla kaplandı...

Mustafa Hakan Güvençer: Muğla’nın marka kent olması için düğmeye bastık!

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Proje kapsamında, logo oluşturulması, tanıtım ve belgesel filmi, tanıtıcı yayın, fotoğraf çekimleri, özgün müzik yapımı, bilbord, afiş, saha araştırması çalışmalar yürütülmekte” dedi.

muğla ruhsat iptali Haberi

muğla ruhsat iptali

Datça'da inşaat ruhsatlarının iptal edildiğini öne süren arsa sahipleri, belediye binasının önünde toplanarak projelerine ruhsat verilmesini istedi. 
 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak meclis üyeleriyle yeniden görüşeceğini ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. 

Datça Belediyesi geçtiğimiz aylarda projelerini hazırlayan 22 mülk sahibine, bir birim yerine dört ayrı birim halinde inşaat ruhsatı verme aşamasında olduğunu söyleyen Uçar, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 25 Eylül'de gönderdiği yazıyla 85 metrekare taban oturumlu arsalarda sadece bir birim ve tek tapuya izin verilmesi yönünde görüş bildirildi." dedi. Uçar daha önceki karardan vazgeçtiklerini söyledi.  

Ruhsat almadan inşaat yapana 1000 TL'lik...