05 / 05 / 2024

muğla sazlık yangını

muğla sazlık yangını

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki sazlıklarda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yaklaşık 500 dönüm sazlık alanda etkili olan yangın nedeniyle beldenin üstü dumanlarla kaplandı...

Muğla Ortaca'da 6 bin metrekarelik arsa satılıyor! Arsa alacaklar hemen bakın!

Muğla Ortaca Belediyesi, Muğla ili, Ortaca ilçesi, Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Muğla Ortaca'daki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

İzmir Narlıdere'deki Folkart Sitesi'nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan Folkart Sitesi'nde dün akşam saat 22:00 sıralarında yangın çıktı. Yangın 8 saat sonra kontrol altına alındı. 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi. 

TOKİ Muğla Köyceğiz projesiyle 574 yeni konut geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Muğla Köyceğiz projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Karşılanamayan konut ihtiyacı Muğla'daki ev fiyatlarını yükseltiyor!

Hepsiemlak Ekim 2021 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye'de ortalama metrekare fiyatı en pahalı il 10 bin 167 TL ile Muğla olarak gerçekleşti. Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan ve Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Ömer Yetgin, bölgedeki emlak sektörüne ilişkin konuştu.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

muğla sazlık yangını Haberi

muğla sazlık yangını


Ula ilçesinin Akyaka beldesindeki sazlık alanda çıkan yangın kontrol atına alınamıyor. 


Kadın Azmağı Deresi'nin İnişdibi mevkisindeki sazlıklarla kaplı alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, geniş bir alanda etkili olmaya başladı.


Havadan 2 helikopter, yerden ise çok sayıda azazöz, orman işçisi ve itfaiye ekibinin müdahale etmeye çalıştığı yangının yaklaşık 500 dönümlük alanda devam ettiği ve henüz kontrol altına alınamadığı belirtildi. Azmak Deresi nedeniyle arazözler yangın bölgesine ulaşamazken, dere üzerindeki köprüye çıkan orman işçileri, köpük sıkarak alevlere müdahale bulundu. Bazı işçiler ise balıkçı teknelerine binerek yaklaştıkları yangına su sıkmaya çalıştı. Deredeki çok sayıda balıkçı ve tur teknesi ise alevlerin tehdit etmesi nedeniyle bölgeden uzaklaştırıldı. 


Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan...