27 / 04 / 2024

muğla tarihi bina maketi

muğla tarihi bina maketi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Ören Yeri ile İstanbul'un Balat semtindeki tarihi yapıların maketlerinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıkları kullanıyor.

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı! 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı. Seydikemer ilçesinde inşa edilecek olan 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın...

Muğla'da imarlı 8 arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Ula'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 19 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Muğla Büyükşehir'den Menteşe Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğla arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali yeniden canlanıyor. Yüzde 51’lik kısmı tamamlanan Yağ Halinde taş duvar örüm işleri tamamlanırken, bodrum katta seramik döşemesi, kapı montajı ve badana işlemleri de tamamlandı.

Muğla Büyükşehir'den Arasta’ya tarihi dokunuş!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Arasta’daki eski Yağ Hali olarak bilinen alanı yeni yüzüyle Muğlalılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Muğla-Denizli karayolunun bitim tarihi TBMM'de!

Muğla-Denizli arasında yapımına devam edilen karayolunun bitim tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Muğla Çeşmeköy Camii restore ediliyor!

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

muğla tarihi bina maketi Haberi

muğla tarihi bina maketi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde atık malzemelerle tarihi binaların maketlerini yapan iç mimar, bu uğraşına dahil etmeyi amaçladığı engellileri de topluma kazandırmayı hedefliyor.


Fethiye'de yaşayan iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Mahallesi'ndeki atölyesinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıklarla ağırlıklı olarak Kayaköy Ören Yeri'ndeki tarihi yerlerin maketlerini yapıyor.


Kayaköy'deki tarihi yerlerin yanı sıra ülkenin farklı yörelerindeki tarihi taş köprüler, İstanbul'un Balat semtindeki tarihi evler, Kız Kulesi ve Galata Kulesi'nin de maketlerini yapan Chouman, çöpe atılan cam şişeler, konserve kutuları ve çam kozalaklarına da şekil vererek hediyelik eşyaya dönüştürüyor.


"Kayaköy mimarisini sanatsal objelerle tanıtmaya çalışıyoruz"

Hilal Chouman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatı sevdiğini ve küçüklüğünden beri buna ilgisi olduğunu söyledi.


Yaptığı işle yaşadığı mahalledeki Kayaköy Ören Yeri'nin de tanıtımına katkı sunmaya çalıştığını belirten Chouman, "Buranın tanıtıma ihtiyacı...