Muğla'da atık malzemelerle tarihi binaların maketleri yapılıyor!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Ören Yeri ile İstanbul'un Balat semtindeki tarihi yapıların maketlerinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıkları kullanıyor.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde atık malzemelerle tarihi binaların maketlerini yapan iç mimar, bu uğraşına dahil etmeyi amaçladığı engellileri de topluma kazandırmayı hedefliyor.
Fethiye'de yaşayan iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Mahallesi'ndeki atölyesinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıklarla ağırlıklı olarak Kayaköy Ören Yeri'ndeki tarihi yerlerin maketlerini yapıyor.
Kayaköy'deki tarihi yerlerin yanı sıra ülkenin farklı yörelerindeki tarihi taş köprüler, İstanbul'un Balat semtindeki tarihi evler, Kız Kulesi ve Galata Kulesi'nin de maketlerini yapan Chouman, çöpe atılan cam şişeler, konserve kutuları ve çam kozalaklarına da şekil vererek hediyelik eşyaya dönüştürüyor.
"Kayaköy mimarisini sanatsal objelerle tanıtmaya çalışıyoruz"
Hilal Chouman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatı sevdiğini ve küçüklüğünden beri buna ilgisi olduğunu söyledi.
Yaptığı işle yaşadığı mahalledeki Kayaköy Ören Yeri'nin de tanıtımına katkı sunmaya çalıştığını belirten Chouman, "Buranın tanıtıma ihtiyacı var. Kayaköy'de sanatın eksik olduğunu fark ettim ve çalışmalarımı bu yönde yapmaya karar verdim. Bu konuda bana bir arkadaşım da destek veriyor. Elimizden geldiği kadar Kayaköy mimarisini sanatsal objelerle tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.
AA
Haber Diriliş Postası'nda şu şekilde yer aldı;
Muğla'nın Fethiye ilçesinde atık malzemelerle tarihi binaların maketlerini yapan iç mimar, bu uğraşına dahil etmeyi amaçladığı engellileri de topluma kazandırmayı hedefliyor Fethiye'de yaşayan iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Mahallesindeki atölyesinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıklarla ağırlıklı olarak Kayaköy Ören Yeri'ndeki tarihi yerlerin maketlerini yapıyor.
Diriliş Postası