23 / 11 / 2024

atık malzemelerle neler yapılabilir

atık malzemelerle neler yapılabilir

Muğla'nın Fethiye ilçesinde iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Ören Yeri ile İstanbul'un Balat semtindeki tarihi yapıların maketlerinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıkları kullanıyor.

Termik santralin atık külünden inşaat malzemesi yapıldı!

Çanakkale'de bir grup bilim insanı, termik santralinin atık külünden, "tuğlaya göre daha hafif, deprem anında insanlar ve eşyalara daha az zarar vereceği" öngörülen gaz beton yapı malzemesi üretti.

Fatih'te atık kağıt deposu yandı!

Fatih'te atık kağıt deposu yandı. İstanbul Manifaturacılar Çarşısı'nın (İMÇ) da arka sokağında bulunan depoya gelen itfaiye ekipleri, binanın üst katlarında biri çocuk 2 kişiyi kurtardı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Termik santralin atık külünden inşaat malzemesi üretildi!

Çanakkale'de, üniversite laboratuvarında yürütülen çalışmalarda, termik santralin atık külünden gaz beton yapı malzemesi imal edildi. Tuğlaya göre daha hafif yapı malzemesi deprem zararını azaltacak; çevre kirliliğini önleyecek.

Melikgazi Belediyesi konutlara özel atık torbası dağıtıyor!

Ülkemizde kişi başına günlük 1 kilo çöp çıkıyor ve bu çöpün yüzde 30'u ambalaj atıklarından oluşuyor. 72 milyon nüfusa sahip ülkemizdeki katı atık potansiyeli hiç de göz ardı edilmeyecek miktarlarda...

Manisa Uzunburun katı atık bertaraf tesisi taşınıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'da yer alan Uzunburun'a katı atık bertaraf tesisi yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan başvuruya onay geldiğini açıkladı.

Beykoz Belediyesi, Atık Getirme Merkezleri projesini hayata geçirdi!

Beykoz Belediyesi, ilçe geneline yerleştirilmeye başlanan Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşümde önemli bir adım daha attı. Yeni Atık Merkezleri’yle birlikte daha çevreci ve doğayla barışık bir atık yönetiminin sağlanması hedefleniyor.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi temel atma töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya'nın geleceğini kuran hizmetler şehrimizin tüm bölgelerinde olduğu gibi Karasu’muzla da buluşuyor" dedi

Suşehri'nde katı atık tesisleri bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Suşehri ilçesinde yere! yönetimler ve çevre yönetimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Aydın, katı atık tesisleri ve atık su arıtıma tesisleri hakkında bilgi verdi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli yarın atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, "İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL'lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atıyoruz" dedi.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli yarın atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atılıyor. Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırımla hayata geçireceğimiz Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini yarın atıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Burhanettin Kocamaz: Mersin atık su arıtma tesisiyle turizm hareketlenecek!

Burhannetin Kocamaz Bozyazı'da incelemelerde bulundu. Kocamaz, Bozyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atık su arıtma tesisinin inşaatının büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Bundan böyle Bozyazı'da deniz turizmi hareketlenecektir" dedi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli 20 Temmuz'da atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu. "İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL'lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atıyoruz" dedi.

Migros Entegre Atık Yönetim Planı oluşturacak!

Sürdürülebilir enerji kaynağı olarak elektrik ve ısı enerjisine dönüşebilen biogaz ve kompost üretimini seçen firma, 14 bin 160 ton organik atık ile 1 milyon 416 bin metreküp biogaz elde etti...

atık malzemelerle neler yapılabilir Haberi

atık malzemelerle neler yapılabilir

Muğla'nın Fethiye ilçesinde atık malzemelerle tarihi binaların maketlerini yapan iç mimar, bu uğraşına dahil etmeyi amaçladığı engellileri de topluma kazandırmayı hedefliyor.


Fethiye'de yaşayan iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Mahallesi'ndeki atölyesinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıklarla ağırlıklı olarak Kayaköy Ören Yeri'ndeki tarihi yerlerin maketlerini yapıyor.


Kayaköy'deki tarihi yerlerin yanı sıra ülkenin farklı yörelerindeki tarihi taş köprüler, İstanbul'un Balat semtindeki tarihi evler, Kız Kulesi ve Galata Kulesi'nin de maketlerini yapan Chouman, çöpe atılan cam şişeler, konserve kutuları ve çam kozalaklarına da şekil vererek hediyelik eşyaya dönüştürüyor.


"Kayaköy mimarisini sanatsal objelerle tanıtmaya çalışıyoruz"

Hilal Chouman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatı sevdiğini ve küçüklüğünden beri buna ilgisi olduğunu söyledi.


Yaptığı işle yaşadığı mahalledeki Kayaköy Ören Yeri'nin de tanıtımına katkı sunmaya çalıştığını belirten Chouman, "Buranın tanıtıma ihtiyacı...