07 / 05 / 2024

Muğlada 2bye eylem yapıldı

Muğlada 2bye eylem yapıldı

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Muş Havalimanı'nın ismi belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan Muş Havalimanı'nın yeni ismini kamuoyuyla paylaştı.

Muğla Gökbel köyü sakinleri 2B arazileri için eylem yaptı!

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi..

Kumburnu ve Belceğiz plajlarının devredilmesi sebebiyle eylem yapıldı!

Muğla 'nın Fethiye İlçesi 'nde dünyaca ünlü Kumburnu ve Belceğiz plajlarının işletme hakkının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren yaklaşık 2 bin Fethiyeli eylem yaptı.

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi için eylem yapıldı!

Muğla'daki Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesine tepki gösteren Türk-İş üyeleri Antalya'da eylem düzenledi.TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal konu ile ilgili açıklama yaptı.

Muğla ve İzmir'in Özel Çevre Koruma Bölgeleri için planlar masaya yatırıldı!

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Muğla ve İzmir’de yapılan Yerel Çalışma Grubu Toplantıları’nda, ÖÇK Bölgeleri’nin Yönetim ve Eylem Planları gözden geçirildi...

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...

Muğla'da 2B arazileri rayiç bedellerinin düşürülmesini isteniyor!

Muğla'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylüler, eylem yaptı

Ankaraya Deprem Stratejisi ve Eylem Planı!

Başkent Ankaranın "deprem stratejisi ve eylem planı" hazırlanıyor. Ankara İli Deprem Stratejisi ve Eylem Planının hazırlanması için valilik bünyesinde ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşan bir komisyon kuruldu

Kimse Yok mu, Van'a 5 öğrenci yurdu yapacak!

 Van depreminin ardından Kimse Yok mu Derneği, Samanyolu Yayın Grubu ve TUSKON'un ortaklaşa düzenlediği 'Kardeşlik Zamanı' kampanyasında toplanan yardımlar, eğitim ve sağlık yatırımlarında kullanılacak

Türkiye Kalkınma Bankası'ndan Muğla'da satılık 48 odalı otel!

Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü kendi mülkiyetindeki Muğla Bodrum'daki 48 odalı ve 123 yataklı oteli satmak üzere ihaleye çıkardığı duyurdu

Mustafa Muğlalı ismi Van'daki kışladan Muğla'daki işhanına!

Gözlerin çevrildiği Muğla'daki Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı konusunda Muğla Belediye Başkanı konuştu: "Orada hassasiyet vardı burada hemşerilik!"

Muş'ta yağış iki katlı toprak evi bu hale getirdi!

Muşun Kale Mahallesinde bulunan iki katlı toprak evde aşırı yağıştan ötürü çökme oldu. Haydar Baydar (58) isimli vatandaşa ait evinde meydana geldi

Muğlada 2bye eylem yapıldı Haberi

Muğlada 2bye eylem yapıldı


Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı.


Gökbel Mahallesi Kızılcapınar mevkisinde toplanan vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.


Grup adına açıklama yapan Hakverdi Kılıçarslan, daha önce köy statüsünde bulunan Gökbel'in, büyükşehir yasasından sonra mahalle olduğunu hatırlatarak, mahallenin yüzde 90'ının 2B kapsamında olduğunu söyledi.


Kılıçarslan, belirlenen rayiç bedellerinin çok yüksek olduğunu savunarak, 5 ila 150 lira arasındaki bedelleri hak sahibi olan köylülerin almasının imkansız olduğunu ifade etti.


Fiyat tespit komisyonunun, aynı ada üzerinde yan yana bulunan iki tarladan birine 150 bin lira, diğerine ise 70 bin lira rayiç bedel çıkarttığını iddia eden Kılıçarslan, "Komisyonun rayiç bedelleri belirlerken neye göre karar verdiğini anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.


Kılıçarslan, Gökbel'de 670 parselden...