10 / 05 / 2024

muğladaki kültür merkezleri

muğladaki kültür merkezleri

Restorasyon çalışması tamamlanan Muğla Sekibaşı Mahallesi Hamamönü Sokak 'ta yer alan 150 yıllık tarihi yapı restorasyonu tamamlanarak protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 'ne devredildi.

Muğla'nın ilk ikiz cumbalı evi kültür merkezine dönüştürüldü!

Muğla'nın ilk kiremit çatılı ve çift cumbalı evi, valilik tarafından 600 bin lira harcanıp restore ettirilerek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredildi. 250 yıllık tarihi bina sanat evine dönüştürüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı! Tam 127 personel alımı yapılacak! Başvuruları kaçırmayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplamda 127 personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki başvurular ne zaman başlıyor?  Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023p personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu?

Bodrum'daki iki bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi!

Muğla Bodrum'daki iki ayrı bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilan edildi.

Ankara Yenimahalle'ye 3 yeni kültür merkezi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi Susuz, Karacakaya ve Memlik mahallelerinde yeni kültür merkezleri inşa etti. 

Çekmeköy Alparslan Türkeş Kültür Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Çekmeköy Belediyesi artan nüfusa bağlı olarak mahallelere yeni kültür merkezleri inşa etmek için çalışmalarına devam ediyor.

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Çekmeköy'e yeni kültür merkezi müjdesi!

Büyükşehir kanunu ile mahalle statüsüne kavuşan eski köylerde, Köy Konağı mimarisi ile dizayn edilen kültür merkezleri çalışmaları başladı. Merkezlerin içinde Kütüphane, eğitim alanı, etkinlik salonları bulunacak.

Muş Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi açılıyor!

Yapımını hayırsever işadamı Gıyasettin Bingöl'ün üstlendiği Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi 29 Aralık'ta açılıyor.

Muğla Ortaca Kültür Evi'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ortaca Kültür Evi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor. Kültür merkezi, 5 yıldızlı otel konforundaki misafirhanesi, 300 kişilik konferans salonu ve diğer donatıları ile kentin önemli bir eksiğini de gidermiş olacak.

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi açılıyor!

İstanbul’un modern, kullanışlı ve iddialı kültür sanat merkezleri arasında yer alan Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılış etkinlikleri 22-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Kapaklı Kültür Merkezi'nde inşaat tamamlanıyor!

Tekirdağ ilini kültür ve sanatın merkezi haline getirme yolunda büyük mesafe kat eden Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı, Çerkezköy, Ergene ve Saray ilçelerinde dev kültür merkezleri inşa ediyor.

Muğla Ortaca Kültür Evi’nin temeli atıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortaca’da yaptırılan Ortaca Kültür Evi’nin temelini düzenlenen törenle attı. Proje 2 milyon 773 bin TL'ye mal olacak.

Tekirdağ Büyükşehir'den 4 ilçeye kültür merkezi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu 2014'ten bu yana birçok alanda olduğu gibi kültür alanında da gerçekleştirdiği atılım kapsamında başarılı projelere imza attı. Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Ergene ilçelerinde yapımı süren kültür merkezleri bu projelerin başında geliyor.

muğladaki kültür merkezleri Haberi

muğladaki kültür merkezleri


 Restorasyon çalışması tamamlanan Sekibaşı Mahallesi Hamamönü Sokak'ta bulunan 150 yıllık tarihi yapı restorasyonu tamamlanarak protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredildi. Tarihi bina, Prof.  Dr. Güner Gürsel, Serpil Erbaş ve Sevinç Günizi kardeşler tarafından ilk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredilmişti. Üniversitenin ödenek yetersizliği nedeniyle restorasyon çalışmalarına başlayamamış, bunun üzerine bina İl Özel İdare Müdürlüğü'ne devredilmişti. 2008 yılında başlayan serüvenin sonunda tarihi bina Muğla Valiliği İJ Özel İdare Müdürlüğü tarafından restore edilerek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne 'Sanat Evi' olarak kullanılmak üzere protokolle devredildi. Muğla'nın ilk kiremitli ve çift cumbalı evinin Muğla Valiliğinden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devri için gerçekleştirilen protokol törenine Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Yusuf...