21 / 05 / 2024

Muğladaki Osman Hamdi Bey Konağında son durum

Muğladaki Osman Hamdi Bey Konağında son durum

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye'nin ilk müzecisi olan arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey'in Yatağan İlçesi'ne bağlı Turgut Mahallesi'nde bir süre kaldığı konağın kapısına kilit vurulması tepki çekti.

Prof. Dr. Osman Bektaş, 4.1'lik Bolu depreminin önemini açıkladı: Deprem İstanbul'dan uzaklaşıyor mu?

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi X sosyal medya hesabından Bolu'da meydana gelen 4.1'lik depremin önemini açıkladı. İşte Bektaş'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Osman Bektaş tek tek sıraladı: Büyük İstanbul depreminde zaman doldu mu? Bu sefer ters köşe...

Prof. Dr. Osman Bektaş, beklenen İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve herkesi şaşırttı. Peki büyük İstanbul depreminde zaman doldu mu? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, olası yeni depremler ve İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

Yüzde 7,6 büyüme iyi de, sorun nerede? Osman Arolat yazdı…

Duayen Gazeteci Osman Arolat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un büyüme oranları hakkında yaptığı açıklamaya dair bir yazı kaleme aldı. Arolat yazısında, “Bu büyüme piyasa için canlılık, vatandaş içinse ‘tahribat’ oluyor.” ifadelerini kullandı.

Ressam Osman Hamdi Bey’in Gebze'deki köşkündeki kapıların değeri şaşkına çevirdi!

Osman Hamdi Bey’in müze olan Gebze’de bulunan köşkündeki kapıların değeri şok etti. Zemin kattaki el işlemeli çiçek figürlü kapının Kaplumbağa Terbiyecisi (15 milyon lira) tablosu ile aynı değerde olduğu öğrenildi.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Osman Nuri İnceöz, Sinpaş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine, Osman Nuri İnceöz'ün seçilmesine karar verildi. 

Osman Gürün: Muğla'daki yazlıkların üçte biri doldu!

Muğla'ya gelen ikinci konut sahiplerindeki artışın ardından açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Sağlıklı günlerde buluşalım, şu anda Muğla'ya gelmeyin" çağrısında bulundu.

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi inşaatını inceledi.

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 2020'de tamamlanacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanan ve 2020 yılının ilk aylarında hizmete açılacak olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi.

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi inşaatında son durum!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş şehir merkezinde devam eden yatırımları denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Muğladaki Osman Hamdi Bey Konağında son durum Haberi

Muğladaki Osman Hamdi Bey Konağında son durum

Emekli öğretmen Erol Çelik, "Yerli ve yabancı turistler müzenin önüne geldikleri zaman kapının kilitli olduğunu görünce geri dönmek zorunda kalıyorlar" dedi.


Muğla'nın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından, Valilik tarafından  Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Osman Hamdi Bey Konağı'nın kültür turizminin hizmetine kapatılması tepkilere neden oldu. Batı Anadolu'da ilk antik kazıları başlatan ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey'in Lagina Antik Kenti'nde 1890'lı yıllarda yaptığı kazı çalışmalarında kaldığı ve yaklaşık 120 yıllık geçmişi olduğu düşünülen konak, 2010 yılında 650 bin liraya Muğla Valiliği tarafından restore edilmişti.



'TURİSTLER KAPALI OLDUĞUNU GÖRÜNCE DÖNÜYOR'

Turgut Mahallesi'nden emekli öğretmen Erol Çelik, halkın geceleri aileleriyle gidebilecekleri, serin bir ortamda oturarak hoşça vakit geçirebilecekleri tek konağın ve parkın kapatılmasının halka saygısızlık olduğunu söyledi. Çelik, "Yatağan-Bodrum ve Turgut yol kavşağındaki Osman Hamdi Bey Müzesi...