21 / 05 / 2024

muhafaza ormanı nedir

muhafaza ormanı nedir

Muhafaza ormanı nedir? Hangi ormanlar "muhafaza ormanı" şeklinde ifade ediliyor? Yanıtı ve muhafaza ormanları hususu ile ilgili yasal hükümlere ulaşmak ve incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Orman Genel Müdürlüğü'nden müjde! KPSS puanı 65 olan 1128 personel alınacak! İşte başvuru şartları...

Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) 2023 yılında 1128 sözleşmeli orman muhafaza memuru alımı yapılacak. Peki, OGM 1128 personel alımı başvurusu nereden yapılacak? OGM başvuru şartları neler?

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Peki, ilana kimler başvuru yapabilir? OGM personel alım şartları nedir? İşte tüm detaylar...

OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın ardından OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları tüm başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar.

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Belgrad Muhafaza Ormanı'nın milli parka dönüştürülmesi mecliste!

Belgrad Muhafaza Ormanının milli park olarak dönüştürülmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Kültür arazisi nedir?

Bilindiği üzere orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı, kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, kültür arazisi nedir?

Sarı alan arazi nedir?

Orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı; kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, sarı alan arazi nedir?

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazi kredisi nedir?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı gerçekleşebiliyor. Bu araziler için devlet desteği bulunuyor. 2b arazi kredisi nedir?

1989 yılında ''Orman değildir'' raporuyla ormanlar katlediliyormuş!

1989 yılında ''Muhafaza ormanı'' kapsamından çıkartılan Elmalı Barajı su havzası çevresindeki bölge İstanbul Belediyesi tarafından iskana açılmış. Yeşil alandan çıkartılan bölgede 200 bin kişilik bir şehir kurulacakmış.

muhafaza ormanı nedir Haberi

muhafaza ormanı nedir

Muhafaza ormanı nedir?

Muhafazası zorunlu olarak görülen Devlet ormanları, "muhafaza ormanı" şeklinde ifade ediliyor. "Muhafaza ormanı nedir?" sorusunun detaylı yanıtı ve konu ile ilgili yasal hükümler Orman Kanunu kapsamında yer alıyor.


Söz konusu hükümler Orman Kanunu'nun 23. ve 24. maddesinde şu şekilde ele alınıyor;


Muhafaza ormanları

Madde 23 – 

Arazi kayması ve yağmurlarla yıkanması tehlikesine maruz olan yerlerdeki ormanlarla, meskun mahallerin havasını, şose ve demir yollarını, toz ve kum fırtınalarına karşı muhafaza eden ve nehir yataklarının dolmasının önüne geçen veya memleket müdaafası için muhafazası zaruri görülen Devlet ormanları veya maki veya fundalarla örtülü yerler daimi olarak; tahrip edilmiş veya yangın görmüş Devlet ormanları da istihsal ormanı haline gelinceye kadar Ziraat Vekaletince muhafaza ormanı olarak ayrılabilirler.


Muhafazaya ayrılan ormanların hudutları belli edilerek civar köy ve kasabalarda...