25 / 07 / 2024

muharrem Sancaktutan teleferik

muharrem Sancaktutan teleferik

Rize'nin Derepazarı ilçesinde yaşayan çatı ustası Sancaktutan, evinin çatısını kurduğu ilkel teleferikten faydalanarak onardı. AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazinin engebeli oluşu nedeniyle her evin önüne kadar yol gitmediğini söyledi.

2000 yılında Haliç'ten Piyer Loti'ye teleferik!

2000 yılında Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısından Piyer Loti tepesine yolcu taşıyacak teleferik için kolları sıvamış. Eyüp Cami'nin arkasından Piyer Loti'ye yerleştirilecek teleferik 145 milyar liraya mal olacakmış.

Manisa Teleferik projesi turizmi canlandıracak!

Manisa'da teleferik ihalesini alan firmaya yer teslimi yapılması kentte heyecan yarattı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Teleferik, Manisa turizmine önemli katkı sağlayacak" dedi.

Ankara Altındağ'a metro ve teleferik geliyor!

Ankara'da bir gün içinde 6 ilçedeki binlerce kişiye miting yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu Altındağ'daki Siteler esnafına metro, teleferik, showroom ve AR-GE merkezi müjdesi verdi.

Spil Dağı teleferik ve otel projesinde son durum ne?

Manisa’da Spil Dağı’na yapılacak olan 100 Milyon Liralık teleferik ve oteller projesinin yer teslimi yapıldı. Proje kapsamında Spil Dağı’na 5 buçuk kilometre uzunluğunda teleferik, iki adet otel ve spor kompleksi yapılacak.

Manisa'da teleferik için yer teslimi yapıldı!

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'na yapılacak olan 5,5 kilometre uzunluğundaki teleferik hattı ve diğer tesisler için yüklenici firmaya törenle yer teslimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Balçova Teleferik Tesisleri hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Teleferik Tesisleri’nin hizmete açılması için son işlemleri de tamamlamak üzere. İzmir’in yeni teleferiği, uluslararası sertifikasyon kuruluşlarının incelemelerinden sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Karadeniz Yeşil Yol hattına teleferik geliyor!

Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan, 40 yeni turizm noktası oluşturan 'Yeşil Yol'a teleferik yapılacak ve yeni bir turizm potansiyeli oluşturulacak.

Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı açılış töreni yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen ve toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı.

Şentepe Yenimahalle Teleferik hattı hizmete açıldı!

“Toplu taşımada bir ilk Ankara’da teleferik” sloganları arasında coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açıldı!

Ankara Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. 4 istasyonlu, 3 bin 257 metre uzunluğundaki teleferik hattında ulaşım 13,5 dakikada sağlanacak.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, yarın saat 20.00’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından düzenlenen törenle açılacak.

Darıca'ya Kule ve teleferik projesi geliyor!

Darıcalı işadamı Ahmet Hakan Hocaoğlu, "Kule projemiz var. Kule projesi Darıca’nın marka bir projesi olacak. Teleferik projesi olacak. Darıca’yı bir marka şehir yapma anlamında bir şeyler yapacağız." dedi.

Spil Dağı teleferik ve otel ile turizm merkezi olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil Dağı Milli Parkı'na yapılması planlanan teleferik, oteller ve spor alanları projelerinin ihalesinin 28 Nisan'da yapılacağını belirtti.

muharrem Sancaktutan teleferik Haberi

muharrem Sancaktutan teleferik


Rize'nin Derepazarı ilçesinde yaşayan çatı ustası Muharrem Sancaktutan, evinin çatısını kurduğu ilkel teleferikten faydalanarak onardı.


Eriklimanı Mahallesi'nde yaşayan çatı ustası Sancaktutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazinin engebeli oluşu nedeniyle her evin önüne kadar yol gitmediğini söyledi.


Kendi evinin de yola uzak olduğunu belirten Sancaktutan, eskiyen çatısını onarmak için işe koyulduğunu, yol sorununa çözüm bulmak için de çatı ile ana yol arasına ilkel teleferik kurduğunu anlattı.


Teleferik sayesinde eski malzemeleri çatıdan kolayca aşağıya indirdiğini, yeni malzemeleri de çatıya rahatça çıkardığını aktaran Sancaktutan, "Burada böyle bir ihtiyaç duyulunca bu teleferik sistemini buraya kurmayı düşündük. Evin çatısında kiremitlerin eskimesinden dolayı üzerindeki örtüsünün değişmesi gerekiyordu. Bu örtünün de değişmesi için yeni malzemeleri  teleferik yardımıyla çatıya çektik. Eski kiremitleri de aşağıya çekmek içinteleferik çok işimize yaradı. Hem...