29 / 11 / 2024

muhtar çed

muhtar çed

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Buna göre ÇED’den etkilenecek belediye ve muhtarlıklar ‘sesli anons’ ile hoporlörden Havva Teyze’ye Yeşil Yol’u, Ayşe Nine’ye altın madenini anlatacak.

ÇED yatırım alanları önceden belli olacak!

Güllüce, "Gelecek yıldan itibaren ülke genelinde hayata geçireceğimiz SÇD ile yatırım yapılabilecek alanlar önceden belli olacak. Yatırımcı da ÇED sürecinde olumsuz sonuç çıkacak bir nokta için girişimde bulunmamış olacak" dedi.

ÇED'e alternatif sistem geliyor!

Bakanlık, Amerika ve Avrupa'da yeni uygulanmaya başlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) sistemine geçiyor. SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamaları da rahatlayacak.

Bakanlık Yalova'daki ÇED raporuyla ilgili savunma verecek!

Yalova'da faaliyet gösteren taş ocağının kapasitesinin arttırılması için 192 bin ağacın kesilmesini öngören plana olumlu ÇED raporu veren Çevre Bakanlığı savunma verecek. Bakanlığa süre tanındı...

Kesikköprü Demir Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi ÇED toplantısı 3 Mart'ta!

Kesikköprü Madencilik tarafından, Kırşehir Kaman ilçesi, Büğüz ve Ağapınar Köyleri mevkiinde "Demir Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi" ÇED bilgilendirme toplantısı 3 Mart 2015 tarihinde saat 11:00'de köy kahvesinde yapılacak.

Rize ÇED olumlu raporu iptal edildi!

Rize İdare Mahkemesince Verilen 'ÇED olumlu' Raporunun İptal Kararı Yazı Dizisi Rize İdare Mahkemesi Kafkasör Yaylası, Genya ve Cerattepe Mevkiinde bakır madeni için verilen 'ÇED olumlu' raporunu geçtiğimiz ay içerisinde iptal etmişti.

ÇED raporunda halkın katılımı nedir?

ÇED; yapılması planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak tanımlanıyor. Peki, ÇED raporunda halkın katılımı nedir?

ÇED raporu nereden nasıl alınır?

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Bu süreç tamamlanmadan firma projeye başlayamıyor. Peki, ÇED raporu nereden nasıl alınır?

ÇED yönetmeliği 2015!

25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ÇED yönetmeliği şuanda yürürlükte ve hükmünü koruyor. İşte, ÇED yönetmeliği 2015!

ÇED raporunun iptali davası!

Herhangi bir projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, ÇED raporunun iptali davası açılabilir mi? İşte, ÇED raporunun iptali davası!

ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler!

ÇED raporu sürecinde firma herhangi bir faaliyete başlamaması gerekiyor. Aksi takdirde cezai durumla karşı karşıya kalabiliyor. Peki, ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler neler?

ÇED raporunda bulunması gerekenler!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED); belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Peki, ÇED raporunda bulunması gerekenler neler?

ÇED raporundan muafiyet!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporundan muafiyet nasıl olur?

ÇED raporunu kimler hazırlar?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporunu kimler hazırlar?

muhtar çed Haberi

muhtar çed

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte değişikliğiyle planlanan projenin ÇED süreci hakkında, projeden etkilenecek veya etkilenmesi muhtemel halkın yaşadığı yerlerde ilgili belediyeler ve muhtarlıklar sesli anons yapacak. Ayrıca valilik, kaymakamlık ve muhtarlık binasında veya köy odasında bulunan askı ilan yerlerine ‘yazılı duyuru’ asılacak.


İNŞAAT 1 YIL SONUNDA DURACAK

Yönetmeliğin 19.maddesinde yapılan değişiklikle, ÇED sürecine uymayan proje sahiplerine taahhütlerini yerine getirmesi için verilen süreye de sınırlama geldi. Önceki yönetmelikte bu süre ‘ucu açık’ bırakılmışken, yapılan değişiklikle taahhütlerin yerine getirilmesi için Bakanlık veya valilikçe bir kereye mahsus olarak en fazla verilecek süre 1 yıl ile sınırlandırıldı. Bu süre sonunda taahhütler yerine getirilmez ise yatırımlar durdurulacak. Yönetmeliğin, ‘bakanlıkça yeterlik verilmiş kurum/kuruluşlar’ tanımında da değişiklik yapıldı. Bu kuruluşlara ÇED olumlu kararı alan projelerin inşaat döneminin yanı...