25 / 08 / 2024

muhtar ikametgah nasıl alınır

muhtar ikametgah nasıl alınır

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Peki, ikametgah belgesi nereden ve nasıl alınır? İkametgah muhtardan alınır mı? İkametgah internetten alınır mı?

Turkuaz Kart nasıl alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

İkametgahımı nasıl taşırım?

Kayıtlı mevcut ikametgah adresinden bir başka yere taşındığınızı ve kayıtlı adreste bir daha bulunmayacağınızı düşünelim. Bu durumda "İkametgahımı nasıl taşırım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

İkametgah nasıl taşınır?

İkametgah bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Herkesin tek bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Taşınanların ikametgahını da taşıması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl taşınır?

İkametgah bildirimi nasıl yapılır?

Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amaçlanıyor. Bu nedenle herkesin bir ikametgah bildiriminde bulunması şart. Peki, ikametgah bildirimi nasıl yapılır?

İkametgah değişikliği nasıl yapılır 2014?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince, ikametgah adresini değiştiren kimselerin 20 iş günü içinde yaptıkları ikametgah değişikliğini bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nasıl yapılır 2014?

Seçim zamanı ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

Seçim zamanı taşındığınızı ve yeni taşındığınız bölgenin seçmen listesinde yer almadığınızı farz edelim. Bu durumda seçim zamanı ikametgah değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı bu haberde...

İkametgah değişikliği nasıl yapılır?

Oturduğunuz evden taşındığınız takdirde bu durumu Nüfus Müdürlüğü'ne bildirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde cezai yaptırımlara uğramanız kaçınılmaz. Peki ikamet değişikliği nasıl yapılır?

Damga vergisi nasıl hesaplanır?

Aile yardımı, askerlik yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı gibi durumlardan faydalandınız. Buna karşılık damga vergisi ödediniz. Peki damga vergisi nasıl hesaplanır, neye göre kesilir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpotek nasıl kaldırılır?

Kredi kullanarak satın aldığınız konut üzerindeki ipoteği, kredi borçlarınız biter bitmez kaldırmanız şart. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte yanıtı...

Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir?

Bir arsanız var ve satmak istediğinizi farz edelim. Ne kadara satmanız gerektiğini bilmiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir, detayları...

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

muhtar ikametgah nasıl alınır Haberi

muhtar ikametgah nasıl alınır

İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Hukuki bir terim ikametgah, kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösterildiği belge olarak nitelendiriliyor.


Tüzel kişilerin ikametgahı, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yeri ifade ediyor. Yasa tarafından ikametgahın belirlenmesi ise örneğin kocanın ikametgahı aynı zamanda karının ve velayetleri altındaki çocukların, ikametgahının da olmasını ifade ediyor.


Peki, ikametgah nereden alınır? İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah belgesi, hem muhtardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Ayrıca, ikametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye'deki Nüfus Müdürlüklerinden ücret ödenmeden alınabiliyor.


İkametgah internetten alınır mı?

İkametgah belgesinin internetten alınması ile ilgili bir uygulama şuan bulunmuyor. Ancak, ikametgah belgesinin internet üzerinden e-devletten alınabilmesi için İçİşleri Bakanlığı birtakım çalışmalar yürütüyor.


Hazırlanan Nüfus Hizmetleri Kanunu ve...