04 / 05 / 2024

muhtar tapulu nedir

muhtar tapulu nedir

Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamadığı için muhtar huzurunda devir işlemleri gerçekleşiyor. Mülkiyet hakkı için muhtar tapusu veriliyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu geçerli midir?

Muhtar tapusunun geçerliliği!

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor. Peki, Muhtar tapusunun geçerliliği var mıdır? İşte yanıtı..

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Arsa tapulu ev almanın sakıncaları!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve oturuma hazır evlerden bazıları kat mülkiyet tapulu olurken kimileri ise arsa tapulu oluyor. Peki, arsa tapulu ev nedir? Arsa tapulu ev alınır mı? Arsa tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Garaj tapulu ev nedir?

Ev sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlar arasında meskenin tapu kütüğünde farklı bir bölüm olarak kayıtlı olması yer alıyor. Peki, garaj tapulu ev nedir? Garaj tapulu ev dezavantajları nelerdir?

Muhtar tapulu arsa alınır mı?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri muhtarlıkta yapılıyor. Peki, muhtar tapulu arsa alınır mı?

Muhtar tapusu geçerli midir?

Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamadığı için muhtar huzurunda devir işlemleri gerçekleşiyor. Mülkiyet hakkı için muhtar tapusu veriliyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu geçerli midir?

Muhtar tapusu nedir?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Ancak bazı taşınmaz mallar için muhtar tapusu düzenleniyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu nasıl olur?

Arsa tapulu daire nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kat mülkiyeti tapusu kuruluyor. Peki, arsa tapulu daire nedir? Arsa tapusu nasıl kurulur?

Yerel seçim nedir?

Türkiye'de beş senede bir yapılan yerel seçimlerde, belediye başkanları ve muhtar seçiliyor. Peki yerel seçim nedir? İşte Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yer alan esaslar ve yerel seçim tarihi 2014...

Muhtar satış sözleşmesi nedir?

Muhtar satış sözleşmesi nedir? Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapu dairesinde yapılamıyor. Bu yerlerin satış sözleşmesi muhtar huzurunda yapıldığı takdirde sözleşme "Muhtar satış sözleşmesi" olarak nitelendiriliyor...

Müşterek arsa nedir?

Müşterek arsalar, müşterek tapusu olan arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Müşterek arsa nedir? Müşterek arsada paydaşların hakları nelerdir? Müşterek tapulu arsaya ev yapılır mı? İşte yanıtı...

Tapulu devremülk nedir?

Alıcıların belirlediği tarihler aralığında yılın 15 günlük bir kısmının satın alınması şeklinde olan devremülklerde, daha sonra ömür boyu seçilmiş olan tarihler aralığında giderek hiç bir ücret ödemeden tatil yapılabiliyor. Peki tapulu devremülk nedir?...

muhtar tapulu nedir Haberi

muhtar tapulu nedir

Muhtar tapusu geçerli midir?

Kadastro Kanunu gereğince; Tapuda kayıtlı olmayan ve aynı çalışma alanı içinde bulunan ve toplam yüz ölçümü sulu toprakta 40, kuru toprakta 100 dönüme kadar olan (40 ve 100 dönüm dahil) bir veya birden fazla taşınmaz mal, çekişmesiz ve aralıksız en az yirmi yıldan beri malik sıfatıyla zilyetliğini belgelerle veya bilirkişi veyahut tanık beyanlarıyla ispat eden zilyedi adına tespit ediliyor.


Sulu veya kuru arazi ayrımı, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümlerine göre yapılıyor. 


4342 sayılı Mera Kanununun 7 nci maddesinin üçüncü fıkrası gereği 3402 sayılı Kanun hükümlerine göre yapılacak işlemlerde Kadastro Komisyonlarına konu uzmanı Ziraat Mühendisi dâhil ediliyor. 


Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu geçerli midir?


Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. Muhtar tapusu olarak da bilinen muhtar satış sözleşmesi...