01 / 05 / 2024

muhtar tapusu yasal mı

muhtar tapusu yasal mı

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Ancak bazı taşınmaz mallar için muhtar tapusu düzenleniyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu nasıl olur?

Hisseli arsa tapusu nasıl bölünür?

Hisseli arsaların bölünmesi hakkında herhangi bir yasal kısıtlama bulunmuyor. Hissedarların talebi doğrultusunda hisseli tek tapu ayrılabiliyor. Peki, hisseli arsa tapusu nasıl bölünür? İşte yanıtı..

Konteyner ev yasal mı?

Konteynerler fabrikada tüm kullanım yerleri hazırlanıp gideceği yerde sadece düzgün bir zemin üzerine yerleştirilip elektrik ve gerekirse dıştan su bağlantısı ve giderler bağlanmak suretiyle kullanılıyor. Peki, konteyner ev yasal mı?

Devremülk tapusu nedir?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanma hakkına devremülk deniyor. Peki,devremülk tapusu nedir?

Devremülk tapusu nasıl olur?

Devremülk; Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk tapusu nasıl olur? Nasıl alınır?

Yasal mirasçılar mirası reddederse ne olur?

Mirasçılar kalan mirası reddedebiliyor. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor. Peki, yasal mirasçılar mirası reddederse ne olur?

Isı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli arsa tapusu, yapılacak ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, arsada ifraz nasıl yapılır? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Tahliye taahhütnamesi yasal mı?

Tahliye taahhütnamesi, taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tarafından veriliyor. Bu taahhütname kiracının, kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge oluyor. Peki, tahliye taahhütnamesi yasal mı?

Define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Define aramak için yasal izin alınması gerekiyor. Define aranacak yer 100 metrekareden büyük olamıyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor. Peki, define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Ahmet Misbah Demircan mahalle muhtarıyla bir araya geldi!

İlçedeki mahalle muhtarıyla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, belediyelerin görevlerinin sadece çöp toplayıp temizlik yapmak olmadığını belirterek, “Belediyeler, şehrin liderliğini ve öncülüğünü yapar, şehrin rotasını belirler,” dedi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın yeni imar planına yasal itiraz!

Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın yapılaşmasına izin veren yeni imar planına yasal itirazda bulundu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ''Kadıköy ile ilgili kararlara Kadıköylüler karar vermelidir'' dedi.

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Meram'da 19 muhtar ofisi hizmete açıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından mahalle muhtarlarının halka daha modern ve nezih ortamlarda hizmet verebilmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan 19 muhtar ofisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

muhtar tapusu yasal mı Haberi

muhtar tapusu yasal mı

Muhtar tapusu nedir?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. 


Bu nedenle bu yerlerde taşınmaz alım satım işlemleri muhtarlıkta gerçekleşiyor. Kadastro görmeyen yerlerde muhtar satış sözleşmesi olarak da bilinen muhtar tapusu düzenleniyor.


Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Muhtar tapusu geçerlilik süresi..

Kadastro Kanunu

Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre:

Madde 12 – 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşir.


Kadastro müdürü tarafından onaylanarak kesinleşen tutanaklar ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydedilir.


Bu...