04 / 05 / 2024

muhtarlıkların görevleri nelerdir

muhtarlıkların görevleri nelerdir

Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiye muhtar deniyor. Muhtarlar, 5 yıl boyunca görev yapıyor. Bu süre içinde Muhtar bölgeye ilişkin kararlarını 4 azasıyla birlikte alıyor. Peki, muhtarlık ne yapar?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

Aazar Ali Khwaja kimdir? Önceki görevleri neler?

Bankacılık ve finans sektöründe 25 yılı aşkın deneyime sahip Aazar Ali Khwaja'nın kariyeri, uluslararası bankacılık alanında öncü kuruluşlarda geçti. Aazar Ali Khwaja kimdir? Önceki Görevleri Neler?

Dolarda yıl sonunda bu olabilir! Hazırlıklarınızı yapın! Son 3 ay!

Dolar için kritik açıklama yapıldı! Analistlerden yapılan açıklamalara göre; dolarda bu olabilir! Hazırlıklarınızı şimdiden yapın! İşte ayrıntılar…

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

2 maddede sitelerde yönetici görevleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "2 maddede sitelerde yönetici görevleri" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları TBMM gündeminde!

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul protokolü İBB’ye hangi görevleri yüklüyor?

İBB Başkanı İmamoğlu dün Kanal İstanbul konusunda kendilerinden önce yapılmış olan protokolden çekildiklerini açıkladı. Protokol 2018 yılında Mevlüt Uysal tarafından imzalanmıştı. Ve bakın protokol İBB’ye hangi görevleri yüklüyor...

Site denetçisinin görevleri nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 380 daireli yazlık sitenin denetçisiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre her yılın ilk ayında denetim yapmak ve denetim raporunu kat maliklerine taahhütlü mektupla bildirmek zorunda mıyım?' sorusunu yanıtladı.

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı kazandıklarını gayrimenkule yatırıyor!

Dünya şampiyonu olan Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı’nın Kaptanı Gürkaynak, kazandıkları paralarla gayrimenkul ve altın aldıklarını söyledi.

muhtarlıkların görevleri nelerdir Haberi

muhtarlıkların görevleri nelerdir

Muhtarlık ne yapar?

Mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlü olan kimseye muhtar deniyor.


Kaymakamlığa bağlı olan muhtarlar, 5 yıl boyunca görev yapıyor. Bu süre içinde Muhtar bölgeye ilişkin kararlarını 4 azasıyla birlikte alıyor. Peki, muhtarlık ne yapar?


Muhtarlık ne yapar?

- Seçim zamanlarında sandık seçim kurullarına, sağlık ocağı ve sağlık merkez kurullarına ve emlak vergisi ile ilgili olarak arsaların bedel tespit komisyonu gibi kurul ve komisyonlara katılmak, 


- Sandık seçim listelerinin ve askerlik çağına girmiş olanların kimlik çizelgelerinin askıya çıkarılması gibi ilan işlerinin yapılması, 


- Cadde, sokak ve meydan levhalarını zaman zaman kontrol...