02 / 05 / 2024

Muhtasar beyannameler damga vergisi

Muhtasar beyannameler damga vergisi

Kurumlar vergisi beyannamesi, muhtasar beyannameler gibi kimi vergi beyannameleri damga vergisine tabi tutuluyor. Bilindiği üzere damga vergisi oranları her sene yeniden belirleniyor. İşte vergi beyannameleri damga vergisi 2014...

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

SGK’dan kritik bir duyuru yapıldı. Mükellefler tarafından verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri'nin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerini 31 Mart 2023’e kadar uzatıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama geldi! Süreler uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından katma değer vergisi, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmasına karar verildi.

Deprem nedeniyle İstanbul'da beyanname sürelerine uzatma!

İstanbul'da yaşanan deprem nedeniyle, muhtasar beyannameler, damga vergisi beyannameleri ve katma değer vergisi beyannamelerinin verilme sürelerinin 30 Eylül tarihine kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Damga vergisi oranları 2015!

Damga vergisinde vergiyi doğuran olay, ilgili Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların düzenlenmesi oluyor. Peki, hangi kağıtlar için damga vergisi ödenir? Damga vergisi oranları 2015 nelerdir?

Tapu damga vergisi oranı 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?

Konutta damga vergisi düzenlemesi 1 Kasım'dan sonra!

Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten müjdeli haber geldi. AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, damga vergisinde yeni düzenlemenin seçim sonrası TBMM'ye getirileceğini açıkladı.

Konuta damga vergisi düzenlemesi geliyor!

Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten müjdeli haber geldi. AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, damga vergisinde yeni düzenlemenin seçim sonrası TBMM’ye getirileceğini açıkladı.

Gayrimenkul sektörüne damga vergisi müjdesi!

Körfez ülkelerinden 50 yatırımcı İstanbul’a çıkarma yaptı. Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten damga vergisiyle ilgili müjdeli bir haber geldi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Bu vergi kira sözleşmelerinden de alınıyor. İşte kirada damga vergisi 2015 oranları..

Muhtasar beyannameler damga vergisi Haberi

Muhtasar beyannameler damga vergisi

Vergi beyannameleri damga vergisi!

Kurumlar vergisi beyannamesi, muhtasar beyannameler gibi kimi vergi beyannameleri damga vergisine tabi tutuluyor. Bilindiği üzere damga vergisi oranları her sene yeniden belirleniyor.


2014 yılında uygulanacak damga vergisi oranları, Resmi Gazete'de açıklandı. Yayımlanan tebliğe göre vergi beyannameleri damga vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Vergi beyannameleri: 

 ba) Yıllık gelir vergisi beyannameleri (41,20 TL) 

 bb) Kurumlar vergisi beyannameleri (55,00 TL) 

 bc) Katma değer vergisi beyannameleri (27,20 TL) 

 bd) Muhtasar beyannameler (27,20 TL) 

 be) Diğer vergi beyannameleri (damga vergisi 

 beyannameleri hariç) (27,20 TL) 



Diğer vergi beyannameleri damga vergisi oranları şu şekilde:


IV. Makbuzlar ve diğer kağıtlar 

1. Makbuzlar: 

a) Resmi daireler tarafından yapılan mal ve hizmet alımlarına ilişkin ödemeler (avans olarak yapılanlar dahil) nedeniyle, kişiler tarafından resmi dairelere verilen ve belli parayı ihtiva eden makbuz ve ibra senetleri ile bu 

ödemelerin resmi daireler...