07 / 07 / 2024

muhtelif ceza davaları

muhtelif ceza davaları

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında ecrimisil davaları konusuna değindi. Heper, okuyucularından birinin arsasının ecrimisil davası ile ilgili sorduğu soruya köşe yazısında yanıt verdi...

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında avukatlık ücreti 2016!

Kamu davasına katılma üzerine, mahkumiyete ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş ise vekili bulunan katılan lehine sanığa yükletilen avukatlık ücreti ne kadar? İşte ceza davalarında avukatlık ücreti 2016..

Boşanma davalarında mal rejimi!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl oluyor. Peki, eşler boşanırsa mal rejimi ne olur? Boşanma davalarında mal rejimi nasıl tasfiye edilir?

Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

Projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesiyle birçok dava açılan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı yaptığı açıklamada projelerin ruhsat çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti. Peki Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Kira artış davaları ne zaman açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranda artış yapılabiliyor. Peki, kira artış davaları ne zaman açılır? İşte kira artış davaları..

Arsa davalarına hangi mahkeme bakar?

Arsa davalarının hangi mahkemede açılacağı, dava konusuna göre değişiyor. Peki, arsa davalarına hangi mahkeme bakar? Sulh Hukuk Mahkemesi mi? Asliye Hukuk Mahkemesi mi? İşte yanıtı..

Kilis L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın inşaatı bu yıl bitecek!

Kilis’te, L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumlarının inşaatının bu yıl tamamlanması bekleniyor. İnfaz kurumlarının hizmet binasının geçen yıl Ağustos ayında temeli atılarak inşaatında başlanmıştı

Isı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Ankara-Ankara Projesi'yle ilgili davaların son durumu!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili son gelişmeleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi tüketici davaları 12 Mayıs'ta!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara Projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme hakkında bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirim yayınladı.

3 kez ceza alan kentsel dönüşüm denetimcisine 1 yıl iş yok!

Kentsel dönüşümde denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim firmalarına yüzde 50 ceza kesilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, bir yılda üç idari para cezası alan kuruluş, kamudan bir yıl ihale alamayacak.

Kocaeli'de yapı denetim firmalarına ceza yağdı!

1999’da yerle bir olan ve binlerce evladını depreme kurban veren Kocaeli’de, yapı denetim firmalarının ders almadığı ortaya çıktı. Firmalara ceza yağdı..

muhtelif ceza davaları Haberi

muhtelif ceza davaları

Ceza davası beklenmez 

İcrada olan alacağıma karşılık, borçlunun tarlasına haciz koydum ve ihalede satın aldım. Ancak, eski malik tarladan ayrılmıyor, iznim dışında ekip biçiyor. Kendisi hakkında muhtelif ceza davaları var. Bunlardan biri bitti, verilen ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile sonuçlandı. Devam eden Yargıtay'da olan üç davası var. Şimdi ben ecrimisil isteyebilir miyim? Yoksa ceza davalarının sonucunu beklemem gerekir mi? • S.C. 


Ecrimisil denen şeyin ne olduğunu biliyoruz, gayrimenkulu kullanma bedeli. 

Okuyucum gayrimenkulu ihaleden almış, artık malik, ancak kendisi kullanamıyor, eski malik kullanıyor. Dolayısı ile okuyucum zararda. Şayet tarlayı kiraya verse veya ekip biçse para kazanacak, ancak bundan da mahrum. O halde tarlayı haksız olarak işgal edenin bunu tazmin etmesi lazım. İşte alınacak bu tazminatın adı ecrimisil. Bunun ceza davası ile bir...