15 / 05 / 2024

mühürdar caddesi

mühürdar caddesi

Belediye şehrin imarını gerçekleştiremeyince İstanbullular semtlerinin imarı için cemiyet kurmaya başlamışlar. Adaları Güzelleştirme Cemiyeti'nin kurulmasından sonra 1934 yılında Kadıköylüler, Mühürdar ve Sahilleri İmar Birliği Cemiyeti'ni kurmuşlar.

Kocaeli Körfez'deki Hürriyet Caddesi yenilendi!

Körfez ilçesinin önemli arterlerinden olan Hürriyet Caddesi tamamen yenilendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı kent genelinde yol yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Sonraki Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sonraki Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Servet Yüksel tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Aralık'ta Kadıköy, Caferağa Mahallesi, Mühürdar Caddesi, Kaptan İş Merkezi'nde kuruldu.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında binalar mühürlendi!

Kentsel dönüşüme girip anlaşma yapılamayanların tapusu olduğu halde binaları belediye tarafından mühürlendi. Yıllardır oturdukları binalarının kapısına asıla mührü gören vatandaşlar şaşkın.

Seyhan'da iki kez mühürlenen inşaatta çalışmalar sürüyor!

Seyhan Belediyesi Yeni Baraj Mahallesi'nde bir inşaatı iki kez mühürledi. Bunu takmayan firma, mührü kırıp çalışmayı sürdürdü.

Veysel Eroğlu: Yıldırım hızıyla sulama tesisleri yapacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere, yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız" dedi.

Çanakkale'deki dersane binası imara aykırı olduğu için mühürlendi!

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde faaliyet gösteren Fem ve Anafem Dersaneleri’nin bulunduğu bina, ‘yangın, can ve mal güvenliği’ ile ‘imar yönünden projeye aykırı kaçak bölümler yapıldığı’ gerekçesiyle belediye fen işleri ekiplerince mühürlendi.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Bin 250 konut ve iş yeri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak 17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor.

Çubuklu Kanlıca Sahil yolu projesi İnşaatı tüm hızıyla sürüyor!

İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yoluna kardeş geliyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca Sahil yolu projesi" kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Kaçak inşaat mühürleme tutanağı!

Ruhsat alınmadan inşaata başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı inşaat yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse yapı derhal mühürlenerek inşaat durduruluyor. Peki, kaçak inşaat mühürleme tutanağı nedir?

Antalya Ceneviz Koyu'nda kaçak yapılar mühürleniyor!

Kumluca’ya bağlı Ceneviz koyunda kaçak olduğu tespit edilen yapılar Kumluca Belediyesi tarafından mühürlendi. Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ceneviz koyunda kaçak yapı denetimi gerçekleştirdi.

Antalya Kumluca'da kaçak yapılar mühürlendi!

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi Ceneviz Koyu'nda kaçak olduğu tespit edilen yapılar hakkında Kumluca Belediyesi tarafından tutanak tutularak mühürlendi.

Kumluca Ceneviz Koyu'ndaki kaçak yapılar mühürlendi!

Kumluca’ya bağlı Adrasan Mahallesi Ceneviz koyunda kaçak olduğu tespit edilen yapılar Kumluca Belediyesi tarafından mühürlendi. Çetinkaya, “Belediyemiz sınırları içinde, hiç kimsenin kanuna aykırı kaçak yapılaşma yapmasına müsaade etmiyoruz." dedi.

Mimarlar Odası'nın kaçak katına mühür!

İstanbul Mimarlar Odası'nın Karaköy merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

mühürdar caddesi Haberi

mühürdar caddesi

Kadıköy'de yeni bir cemiyet teşekkül etti.

Şehrimizi güzelleştirmek işinin yalnız belediye eliyle meydana gelemiyeceğini anlayan bir çok zevat, kendi semtlerinin imarı için yer yer teşekküller, cemiyetler kurmaya teşebbüs ediyorlar.

(Adaları Güzelleştirme Cemiyeti)nden sonra Çamlıca'da da bir teşekkülün faaliyete geçtiğini yazmıştık. Haber aldığımıza göre Kadıköyü'nde Mühürdar ile sahillerinin imarı ve güzelleştirilmesi için bu semtte oturan zevattan bazıları kendi aralarında bir teşekkül meydana getirmeğe karar vermişlerdir.

Mühürdar ve Sahilleri İmar Birliği ismini taşıyacak bu yeni cemiyetin nizamnamesi hazırlanmaya başlamıştır.

Akşam Gazetesi 9 Eylül 1934


Abdullah Kutalmış...