08 / 05 / 2024

mükelleflere matrah artırımı çağrısı

mükelleflere matrah artırımı çağrısı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bunlardan biri de matrah artırımı. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız." dedi.

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Vergi Yapılandırılması Kanunu'nda matrah ve vergi artırımı düzenlendi!

7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” imar affı gibi çeşitli düzenlemelerin yanı sıra matrah ve vergi artırımını da düzenledi.

Janet Yellen: Faiz artırım ihtimali yüzde 50!

FED'in mart ayı toplantısında faiz artırımına gitme ihtimali, Başkan Trump'ın konuşması öncesinde yüzde 50'ye tırmandı.

ABD'li ekonomistler FED'den faiz artırımı beklemiyor!

Amerikalı ekonomistler, Fed'in faiz artırımı konusunda beklentilerini paylaştı. Bu arada Ocak ayı FOMC, oy kullanma hakkına sahip üyelerin rotasyon kuralı çerçevesinde değişecek olması nedeniyle özel önem taşıyor.

Merkez Bankası'ndan örtülü faiz artırımı!

Politika faizini artırmayan Merkez Bankası, likiditeyi kısarak, dövize yönelmeyi azaltmak istiyor. Merkez, geç likidite borç verme faizini yüzde 11’e yükselterek örtülü faiz artırımı gerçekleştirdi

Kademeli faiz artırımı gerekli!

San Francisco Fed Başkanı Williams, ekonomiyi yolunda tutabilmek için kademeli faiz artırımı gerektiğini söyledi.

Commerzbank, Merkez Bankası`ndan faiz artırımı bekliyor!

Commerzbank, TCMB'nin bu ay yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz artırımına gitmesini beklediğini bildirdi.

Nihat Zeynekci: Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Döviz piyasasına klasik müdahaleye karşıyım" dedi. Merkez Bankası`nın faiz artışına ilişkin değerlendirmesinde Bakan, "Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir" değerlendirmesini yaptı.

Naci Ağbal'dan mükelleflere matrah artırımı çağrısı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bunlardan biri de matrah artırımı. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız." dedi.

Zeki Toçoğlu kat artırımı konusunda net konuştu!

Büyükşehir Meclisi’nde konuşan Başkan Toçoğlu, kamuoyunda kat artırımı şeklinde yer bulan imar planı değişikliklerini öngören düzenlemelere ilişkin net konuştu

Fethiye Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla İli, Fethiye İlçesi'nde Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED topkantısı 29 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Nevşehir Pomza Ocağı Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 18 Ağustos'ta!

Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Kaymaklı Beldesi Mevkii'nde Pomza Ocağı Kapasite Artırımı projenin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 18 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Doğuş GYO'dan sermaye artırımı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada sermaye artırımı yaptığını belirtti. İşte Doğuş GYO tarafından yapılan o açıklama...

mükelleflere matrah artırımı çağrısı Haberi

mükelleflere matrah artırımı çağrısı

Maliye Bakanı Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bunlardan biri de matrah artırımı. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız." dedi.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile getirilen matrah artırımı uygulamasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 


Kanun ile sunulan avantajların mevcut borçların yapılandırılarak ödeme kolaylığı sağlanmasıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Ağbal, matrah artırımının önemine dikkati çekti.


Matrah artırımı yapan mükelleflere, artırımda bulunulan döneme ilişkin vergi incelemesi yapılmayacağını belirten Ağbal, şöyle konuştu:


"Bu kapsamda 2011 ila 2015 yıllarına ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, gelir ve kurumlar stopaj vergisi ile katma değer vergisi matrahlarını artıran gerçek kişi ve kurumlar, artırımda bulunulan yıl için vergi incelemesine tabi tutulmayacaklar. Kanun, mükellefler için tarihi fırsatlar sunuyor. Tüm mükelleflerimizi...