14 / 05 / 2024

mülk arazi nedir

mülk arazi nedir

Mülkiyetinin gerçek veya tüzel kişilere ait olduğu mülk arazi ne demektir, ayrıntıları...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? soruları devre mülk alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Devre mülk nedir?

Devre mülk nedir? Devre mülk satın alınabilir mi? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan o soruların yanıtları!

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Devre tatil ve devre mülkün farkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, 15 gün tatil yapabileceğimiz konusunda bazı ilanları görüyorum ama ilgilendiğimde de devre tatil olduğunu öğreniyorum. Devre tatilin anlamı nedir? Devre mülkten farkı nedir?' sorusunu yanıtladı.

3 maddede devre mülk hakkı nedir, nasıl kurulur?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "devre mülk hakkı" konusunu kaleme aldı. İşte 3 maddede devre mülk hakkı...

Devre mülk mağdurları için 'eylem planı' talebi!

Tüketici dernekleri ve federasyonlarının temsilcileri, devre tatil ve devre mülk mağdurlarının sorunlarının çözülmesiyle ilgili hükümetten, ilgili bakanlık ve kurumlardan eylem planı istediğinde bulundu.

Yargıtay'dan kiracı ve mülk sahibi için emsal karar!

Bursa'da, kiracı ile mülk sahibi arasında 7 yıldır devam eden alacak davasına son noktayı Yargı koydu. Yargıtay, bilirkişi raporlarına yönelik emsal bir karar verdi.

Şevval Sam: Mülk edinmek istemiyorum, karavanda yaşayacağım!

Güzel şarkıcı ve oyuncu Şevval Sam, " Sağlığım ve imkanlarım el verirse dünyayı bir karavanla gezmeyi istiyorum. Karavanla insan daha özgür oluyor. Mülk edinmek istemiyorum, bana yetecek kadarı var, ötesine ihtiyacım yok" diyor...

Tatil kazandınız yalanına inanıp devre mülk mağduru olmayın! 

Sahte devre mülk satıcıları tatil kazandıkları yalanıyla tüketicileri, Yalova, Bandırma, Balıkesir'de ücretsiz ağırlayacaklarını söylüyor. TÜÇEDEF Genel Başkanı Osman İlhan vatandaşları sahte devre mülk satıcılarına karşı uyardı. 

mülk arazi nedir Haberi

mülk arazi nedir

Mülk arazi ne demektir?

Mülk arazi ne demektir, tanımı; Mülk arazi, mülkiyetinin gerçek veya tüzel kişilere ait olduğu arazidir.


Mülk arazi ne demektir, detayları; Mülk arazi,gerçek veya tüzel kişinin tam anlamıyla sahip olduğu, istediğinde satabildiği, istediğinde hibe veya vakf edebildiği, öldüğünde çocuklarına miras bırakabıldiği topraktır. Mülk arazide sahibinin her türlü tasarruf hakkı vardır.


Mülk arazinin miri araziden farkı; Miri arazide sadece yararlanmak hakkı gerçek ve tüzel kişilere ait iken, mülk arazide yararlanma hakkının yanında tasarruf hakkı da sahibine aittir.


Mülk arazi nedir, kısaca; Mülkiyetin gerçek ve tüzel kişilere ait olduğu arazidir.



Işıl Seren...