29 / 04 / 2024

Mülkiyetin sahibine yüklediği sorumluluklar

Mülkiyetin sahibine yüklediği sorumluluklar

Taşınır taşınmaz mallar üzerinde sahibine hak sağlayan mülkiyet çeşitleri nelerdir? Mülkiyetin sahibine yüklediği sorumluluklar ve kısıtlamalar nelerdir? sorularının cevapları hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız haberimiz inceleyebilirsiniz..

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Çalışanlar dikkat! Önümüzdeki 2 yıl maaşlara zam!

Milyonlarca kamu çalışanı, Emekli Sandığı emeklisi ve kamu işçileri bu yıl toplu sözleşmeye girecek. Çalışanların önümüzdeki 2 yıl için sosyal ve mali hakları belirlenecek.

Fikirtepe Torkam Vartaş kentsel dönüşüm projesi bu yıl tamamlanıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Fikirtepe'de devam eden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Peker GYO 2021 yılı için değerleme şirketini seçti! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2021 yılı için Wardin & Schmoranz Mülkiyet Değerleme Uzmanı, Southview Surveyors LLP veya Strutt & Parker, Strutt & Parker ile anlaştı...

Murat Kurum'dan müjde! Bir yıl içerisinde teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de inşa edilen konutların, bir yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız. Hızlı tren hattımızı ise 5 yılda 1200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefindeyiz." dedi.

TSKB GYO 2020 yılı için Güney Bağımsız Denetim'le anlaştı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için bağımsız denetim firması olarak hizmet alınacak kuruluşun Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. olarak belirlenmesine karar verdi...

Otopark Yönetmeliği uzadı mı 2020?

Otopark Yönetmeliği uzadı mı 2020? Otopark Yönetmeliği ne zaman ertelendi? Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek 2020? İşte merak edilen soruların cevapları...

Akiş GYO 2020 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı! 

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2020 yılı için PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'yi bağımsız denetim kuruluşu olarak seçti...

Özderici GYO 2020 yılı için Işık Yeminli Mali Müşavirlik'le anlaştı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için bağımsız denetim firması olarak hizmet alınacak kuruluşun Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. olarak belirlenmesine karar verdi...

Mülkiyetin sahibine yüklediği sorumluluklar Haberi

Mülkiyetin sahibine yüklediği sorumluluklar

Mülkiyet çeşitleri nelerdir?


Mülkiyet konusu münferid, müşterek ve iştirak halinde olma olarak üçe ayrılıyor. Ayrı ayrı bu mülkiyet çeşitlerine ve mülkiyetin sahibine  bir göz atalım.


Münferid (ferdi) mülkiyet 


Bir kimsenin, mülkiyetin konusu, taşınır veya taşınmaz malın bütünü üzerinde tek başına tesis ettiği mülkiyet hakkıdır Malik, mülkiyetin kendisine sağladığı bütün yetkileri yalnız başına kullanabilir.


Müşterek mülkiyet


Birden çok kimsenin, bir malın tamamı üzerinde, belli miktarda, fakat fiilen taksim edilmemiş hisselere sahip bulunduğu, birlikte mülkiyet şeklidir Bir malın, birden fazla kişi tarafından satın alınması veya bir malın birçok kimseye bağışlanması suretiyle müşterek mülkiyet doğar Ölenin varislere bıraktığı mal üzerinde de, terekenin taksiminden önce mirasçıların müşterek mülkiyet hakkı vardır.


İştirak halinde mülkiyet


Kanuni olarak veya bir akit sebebiyle birden çok kimse arasında ortaya çıkan ortak mülkiyet şeklidir adi şirket...