02 / 05 / 2024

Münih Havalimanı genişletme çalışmaları

Münih Havalimanı genişletme çalışmaları

Almanya'nın en büyük 2. havalimanı olan Münih Havalimanı’nın 3. pist ile genişletilmesi 2023'e kadar ertelendi.

Münih İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Münih İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Eroğlu tarafından kuruldu.

Aydın'da kira yardımından yararlanan işletme sayısı mecliste!

2015-2020 yılları arasında Aydın'da açılan ve faaliyetine son veren işletmeler ile kira yardımından yararlanan işletme sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanmasına tepki gösterdi.

Anfield Stadı'nın genişletme projesi ertelendi! 

İngiltere Premier Lig kulübü Liverpool, Anfield Stadı'nı genişletme projesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Türkiye'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki göstererek uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe sayan işgalci anlayışı bir defa daha şiddetle reddettiklerini belirtti.

KT Bank AG, Almanya'daki 5. şubesini Münih'te açtı!

2015 yılında Almanya'da kurulan KT Bank AG, Almanya'da Frankfurt, Berlin, Mannheim ve Köln'den sonra 5. şubesini Münih'te hizmete açtı...

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı 2020'de tamam!

Bayburt Valisi Epcim, Gümüşhane’nin Salyazı köyünde inşaatı devam eden Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nı inceledi. Yaklaşık 300 milyon liraya ihale edilen projenin 2020’de tamamlanması planlanıyor.

Dubai Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları durduruldu!

Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durduruldu. 

2019 Münih İnşaat Fuarı'na 67 firma katılıyor!

Münih İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarına ”BAU 2019” ilk kez Türkiye’den 67 firma katılıyor. İki yılda bir yapılan BAU 2019 Fuarına 250 Bin ziyaretçi bekleniyor.

Gümüşhane Havalimanı inşaatında son durum!

Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane Havalimanı inşaatındaki dolgu çalışmaları kış mevsimine rağmen tam gaz devam ediyor...

Münih Havalimanı'nın genişletilmesi ertelendi!

Almanya'nın en büyük 2. havalimanı olan Münih Havalimanı’nın 3. pist ile genişletilmesi 2023'e kadar ertelendi.

Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin imar planı askıda!

Çatalca İlçesi, Kestanelik Mahallesi, Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı askıda..

Münih Havalimanı genişletme çalışmaları Haberi

Münih Havalimanı genişletme çalışmaları

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya'nın en büyük ikinci havalimanı olan Münih Havalimanı’nın 3. pist ile genişletilmesi projesi 2023'e kadar ertelendi.

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki koalisyon hükümeti ortaklarından Hür Seçmenler Partisi’nin istememesi sebebiyle Münih Havalimanı’nı 3. pist ile genişletme projesi 2023 yılına kadar rafa kalktı.

Geçen sene yaklaşık 44 milyon yolcuya hizmet veren havalimanı, 1992 yılında hizmete açıldı. Bu yılın 9 ayında 35 milyondan fazla yolcuya hizmet veren havalimanının senelik yolcu kapasitesi 53 milyon olarak hesaplanıyor.

Havalimanına yapılmak istenen 3. pist için 2012 yılında referandum yapılmış ve katılanların yüzde 54'ü piste karşı çıkmış, referandum sonrası hiçbir eyalet hükümeti de projeyi tamamlamaya cesaret edememişti.

Havalimanının genişletilmesine karşı çıkanlar, çevre kirliliği ve uçak gürültüsünü neden gösterirken, projeyi destekleyenler, bölgenin ekonomik gelişimini sürdürmesi için 3. pistin gerekli olduğunu savundu.