21 / 05 / 2024

münih türkleri

münih türkleri

Münih'te yayınlanan Uyum Raporu'na göre Bavyera eyaletinin başkentinde yaşayan göçmenlerin sayısı bakımından Türk vatandaşları ilk sırada yer alıyor. Son rapora göre göçmenlerin eğitim durumlarında düzelme olduğu görülüyor...

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,3,5,7,9 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek!

Emekli maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından emekli promosyon ödemelerinin artması bekleniyor. 16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,2,3,4,5,6,7,8 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek...

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Taş tarafından kuruldu.

Lotus Mutfak Dekorasyon Tasarım Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lotus Mutfak Dekorasyon Tasarım Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ersin Veznedar, Galip Koyuncu ve Selçuk Zengin ortaklığında kuruldu.

Benzin, motorin, LPG'de indirim ya da zam var mı? Akaryakıt fiyatları kaç TL? BP, Total, PO 23 Mart 2023 fiyat listesi

Milyonlarca sürücü, son dakika güncel benzin, motorin ve LPG litre fiyatlarını araştırıyor. Peki benzin, motorin, LPG'de indirim ya da zam var mı? Akaryakıt fiyatları kaç TL? 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Benzine ve motorine indirim var mı? Akaryakıt fiyatları tek tek açıklandı! BP, Total, Opet 11 Mart 2023 fiyat listesi

Benzine ve motorine indirim var mı? Akaryakıt fiyatları tek tek açıklandı... İşte BP, Total, Opet 11 Mart 2023 fiyat listesi... Hemen bakın...

Benzin, motorin, LPG yeni indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son dakika! BP, Opet, PO 9 Mart 2023 fiyat listesi

Akaryakıt fiyatları son zamanlarda sık sık değişiyor. Benzin, motorin, LPG yeni indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son dakika! BP, Opet, PO 9 Mart 2023 fiyat listesi

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Akkuş, Eren Baki Akkuş ve Naif Batın Akkuş ortaklığında kuruldu.

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Münih İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Münih İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Eroğlu tarafından kuruldu.

Academic Yapı İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Academic Yapı İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de Murad Özgür Eraydın tarafından kuruldu.

münih türkleri Haberi

münih türkleri


Münih'te yayınlanan Uyum Raporu'na göre Bavyera eyaletinin başkentinde yaşayan göçmenlerin sayısı bakımından Türk vatandaşları ilk sırada yer alıyor. Buna göre yabancı vatandaşların yüzde 40'ını Türkler, yüzde 24,2'sini Yunan vatandaşları ve yüzde 24'ünü de Hırvatlar oluşturuyor. 2009 yılı sonunda Münih'te 309 bin yabancı vatandaş yaşarken, 2012 yılı sonu itibariyle yabancı vatandaşların sayısının 354 bine çıktığı belirtildi. 


Son rapora göre göçmenlerin eğitim durumlarında düzelme olduğu görülüyor; 2007 yılında Gymnasium okuluna giden göçmen çocuklarının oranı yüzde 26'dan 2011 yılında yüzde 32'ye ve Realschule okullarına giden öğrencilerin oranının da aynı dönem de yüzde 13'den yüzde 19'a çıktığı kaydedildi. 2012 yılında 0 - 6 yaş arası göçmen çocuklarının sayısı Münih'te 43 binken, Alman çocuklarının oranları 36 bin olarak kayıtlara geçti. İşsiz göçmen vatandaşların oranının da...