15 / 05 / 2024

Munzur Vadisi nerede

Munzur Vadisi nerede

Tunceli Üniversitesi Munzur Vadisi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için gerekli kriterlere sahip olduğunu belirten bir rapor hazırladı. Raporda Munzur Vadisi’nin doğal yaşamı hakkında bilgiler yer alıyor.

Seferihisar Mandalina Vadisi'nde fiyatlar 600 bin TL'den başlıyor!

Ticaret Bakanlığı onaylı Gayrimenkul işletmeciliği Kooperatifi güvencesi ile satışa çıkarılan "Mandalina Vadisi Ekolojik Yaşam Alanı" projesinde satışlar devam ediyor. Peki Mandalina Vadisi nerede? İşte detaylar...

Düşler Vadisi Riva 2. Etap nerede?

Düşler Vadisi Riva 2. Etap nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Düşler Vadisi Riva 2. Etap nerede sorusunun yanıtı ve proje ile ilgili merak edilenler...

Munzur Vadisi'ndeki yapılaşmanın önünü açan projelere tepki!

Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin, Tunceli Munzur Vadisi'nde doğayı talan eden ve yapılaşmanın önünü açın projelerden vazgeçilmesi için çağrı yaptı. Çetin, Munzur'daki yapılaşmalara razı olmadıklarını belirtti...

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede inşa ediliyor?

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede inşa ediliyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projedeki dairelerin fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. 

Düşler Vadisi Riva nerede inşa edilecek?

Düşler Vadisi Riva nerede inşa edilecek sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. 

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede? Harita ve konum bilgisi!

Bugün resmen satışa çıkan Düşler Vadisi Riva nerede? İşte harita ve konum bilgisi...

Düşler Vadisi Riva nerede?

Düşler Vadisi Riva projesi bugün satışa sunuldu. Düşler Vadisi Riva projesi Galatasaray'ın Riva arsası üzerinde inşa ediliyor. 

Galatasaray Düşler Vadisi Riva projesi nerede?

Yılmaz İnşaat projesi Düşler Vadisi Riva bugün resmen satışa çıktı. Projede villa fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. Peki Galatasaray Düşler Vadisi Riva projesi nerede?

Beykoz Düşler Vadisi nerede?

Düşler Vadisi projesi Yılmaz İnşaat tarafından İstanbul Anadolu Yakası Beykoz'da Galatasaray Spor Kulübü’nün Riva’daki arazisi üzerinde hayata geçiriliyor. Peki Beykoz Düşler Vadisi nerede?

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Munzur’a acele kamulaştırma kararı!

Dersim’de doğa harikası Munzur Vadisi Milli Parkı’na yapılmak istenen üç adet HES için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı.

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

Emaar Toskana Orizzonte nerede?

Toskana Vadisi projesinin 3. fazı olarak inşa edilen Toskana Orizzonte Konutları 1 milyon 68 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükseliyor. Peki Emaar Toskana Orizzonte nerede?

Munzur Vadisi nerede Haberi

Munzur Vadisi nerede

Tunceli Üniversitesi Munzur Vadisi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için bir rapor hazırladı. Munzur Vadisi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için gerekli kriterlere sahip olduğu belirtilen raporda Munzur Vadisi’nin doğal yaşamı hakkında bilgiler yer alıyor. 


Raporda Munzur Vadisi ile ilgili tespitler şöyle:

- Yaşayan veya yok olan bir kültür geleneğinin veya uygarlığın istisnai, ender rastlanan bir temsilcisi olması: "Çok eski inanç merkezlerine dair kalıntılar vadi boyunca korunmuş olup, vadinin Tunceli tarafına yakın Ana Fatma gözeleri kutsal mekan olarak tüm yöre halkı tarafından günümüzde de yoğun olarak kullanılmaktadır. Munzur Vadisi içinde bulunan Halvori gözeleri de bu inanç merkezlerinden biridir." 

- Özellikle geri dönülmez bir değişimin etkisi altında hassaslaşmış olan çevre ile insan etkileşiminin veya bir kültürün/ kültürlerin temsilcisi olan, geleneksel insan yerleşimi, arazi...