02 / 05 / 2024

Muradiye Camisi

Muradiye Camisi

Cami Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılırken, dış bölümünün büyük bir kısmı cam kaplama olarak inşa edildi.Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Muradiye Camisi, yarın Cuma Namazı ile birlikte açılıyor.

Manisa'da 65 cami restore edilecek!

Manisa'da, aralarında Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ın yaptırdığı Sultan Camisi ile 3. Murad'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Muradiye Camisi'nin de arasında olduğu asırlık 65 cami restore edilecek

Muradiye Külliyesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Muradiye Külliyesi’ndeki 2 bin 500 metrekare alana sahip medresede restorasyon çalışmaları başladı. Başkan Altepe, “Burayı da çeşitli organizasyonların kalbinin attığı bir niteliğe kavuşturacağız. " dedi.

Muradiye Külliyesi’ndeki medresede restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa kent ziynetlerini ayağa kaldırma konusundaki çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2 bin 500 metrekare alana sahip medresede de restorasyon çalışmalarını başlattı.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi kubbesi düzeltildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Mihrimah Sultan Camisi'nde kubbedeki yanlış 54 yıl sonra düzeltildi!

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasında yer alan küngüre yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Türkiye'nin ilk çelik camisi Altunizade'de inşa ediliyor!

Üsküdar Altunizade'de yapımı süren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, 500 ton çelik kullanılarak inşa ediliyor. Türkiye'nin ilk çelik camisi olacak caminin inşaatı 2 yıldır devam ediyor..

Nablus'ta Yasir Arafat Camisi ibadete açıldı!

Batı Şeria'da Osmanlı mimari özelliklerini yansıtan Yasir Arafat Camisi ile bünyesinde inşa edilen 2. Abdulhamid Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılıl, Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölümünün 10'uncu yılı anısına gerçekleşti...

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak!

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak. Belediyeler Üsküdar'da park alanını cami alanına çevirirken, Gaziosmanpaşa'da 50 yıldır bulunan Çifte Minare Camisini ticaret ve konut alanı kapsamına alarak imara açılacak.

Balkanların en büyük camisi yapılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı' nın girişimleri sonucu Arnavutluk'un başkenti Tiran' da Balkanlar'ın en büyük camisi inşa edilecek. Osmanlı mimarisinde inşa edilecek caminin 2 yılda tamamlanması planlanıyor...

Ayasofya Camisi yabancı turistlerin akınına uğruyor!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra cami olarak tekrar ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ayasofya Camisi, 52 yıl aranın ardından yeniden cami olarak hizmete açıldı.

Balkanların en büyük camisi Tiran'da inşa edilecek!

Türkiye Diyanet Vakfı' nın girişimleri sonucu Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Balkanlar'ın en büyük camisi inşa edilecek. Osmanlı mimarisinde inşa edilecek caminin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Bayat Camisi restore edilmeyi bekliyor!

Çivril ilçesine bağlı Bayat Mahallesi' nde bulunan, duvarlarındaki çiçek ve doğa motifleriyle dikkati çeken tarihi Bayat Camisi' nin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi...

Sapanca'daki Hasan Fehmi Paşa Camisi restore ediliyor!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1887'de yapılan Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 10 ay önce başlayan çalışmalarda taş-tuğla ve ahşap malzemeler aslına uygun seçiliyor

Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1887'de yapılan Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Gökhan Azcan, Mahmudiye Mahallesi’ndeki caminin restorasyon çalışmalarının 10 ay önce başladığını söyledi.

Muradiye Camisi Haberi

Muradiye Camisi


Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Muradiye Camisi, yarın Cuma Namazı ile birlikte ibadete açılıyor.


Trabzon’da bir örneği bulunmayan cami Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılırken, dış bölümünün büyük bir kısmı cam kaplama olarak inşa edildi. Yaklaşık bin 500 kişinin ibadet edebileceği caminin alt kısmında Kuran Kursu, otopark ve işyerleri bulunurken, yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olduğu belirtildi.

Muradiye Camisi Dernek Başkanı Mustafa Birinci, caminin yapımında katkısı bulunan hayırseverler vatandaşlara teşekkür ederken, herkesi yarın saat 11.00'daki açılışa davet...