12 / 05 / 2024

Muradiye Külliyesi tarihi

Muradiye Külliyesi tarihi

Bursa Muradiye Külliyesi’ndeki 2 bin 500 metrekare alana sahip medresede restorasyon çalışmaları başladı. Başkan Altepe, “Burayı da çeşitli organizasyonların kalbinin attığı bir niteliğe kavuşturacağız. " dedi.

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenilerek tasarlanan ve 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"nin resmi açılışı, yarın cuma namazının ardından törenle yapılacak...

Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmaları yeniden başlıyor!

Yapım çalışmaları 3 yıl önce başlanan Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmalarına bir süre ara verilmişti. Çalışmalar 3 Eylül Pazartesi günü yeniden başlayacak..

Malatya Kernek Külliyesi yenileniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kernek Külliyesi'ni yeniliyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Büyük Salon açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kapsamında yapımı son aşamaya gelen Sergi Salonu binasındaki çok amaçlı salonlardan olan Büyük Salon, bugün açılıyor. Büyük Salon bugün ilk misafirlerini ağarlayacak. Salondaki ilk organizasyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 bin muhtarla iftarda bir araya

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi açıldı!

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Atik Valide Külliyesi’nin yanındaki yurt inşaatına izin çıkmadı!

Üsküdar Mimar Sinan’ın eseri Atik Valide Külliyesi’nin duvarlarına beton atılarak yapılan öğrenci yurdu inşasına mahkemeden izin çıkmadı.  Davayı açan Avukat Onur Cingil, “Korunacak Eserleri, koruma kurullarından da korumamız gerektiği ortaya çıktı” dedi.

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor!

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin arazisine devâsâ bir kütüphane ile bir de kültür merkezi hayata geçiriliyor. Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor.

Royal Garden Evleri Yakacık teslim tarihi!

Royal Garden projesi 13 katlı beş blok olarak Royal Group tarafından İstanbul Kartal'da hayata geçirildi. Royal Garden Evleri Yakacık teslim tarihi ne zaman?

Bursa Sinan Paşa Külliyesi ayağa kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Kartal Royal Garden Yakacık teslim tarihi!

Kartal Royal Garden Yakacık teslim tarihi Şubat 2019 yılı olarak belirtiliyor. Royal Garden Yakacık'ta ön talep süreci başladı...

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor!

Elazığ'ın Keban ilçesindeki 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor.

Muradiye Külliyesi tarihi Haberi

Muradiye Külliyesi tarihi

Muradiye’deki çalışmaların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil alanlardaki son restorasyon çalışması olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı’dan emanet kalan tarihi eserleri ayağa kaldırmak, onları yeniden işlevsellendirmek için çalıştıklarını söyledi.


Muradiye Külliyesi’ndeki medresenin mevcut Kayhan Hamamı’nın 2 katı, Ördekli Kültür Merkezi’nin de yüzde 50 daha fazlası olduğunu dile getiren Başkan Altepe, yüzyıllarca okul olarak hizmet veren, son yıllarda sağlık ocağı olarak kullanılan alanın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğini ifade etti.


Tahsisin ardından restorasyon çalışmalarını vakit geçirmeden başlattıklarını vurgulayan Başkan Altepe, medresenin çatıdan duvarlarına, tavandan iç cephelere, kalem işlemelerinden seramik ve çinilerine kadar orijinal haliyle en kısa zamanda yenileneceğini açıkladı. Hummalı çalışmaların gece gündüz demeden sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, “Görüldüğü gibi Bursa’nın en seçkin merkezlerinden biri olan Muradiye Külliyesi içerisindeki medrese...