03 / 05 / 2024

Muradiye Türbeleri Restorasyonu

Muradiye Türbeleri Restorasyonu

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı.

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyonu için acele kamulaştırma!

Antalya'da Patara Antik Kenti 1. derece sit alanında bulunan tescilli Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyon edilmesi için bulunduğu taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Erbil'deki tarihi kalenin restorasyonu ekonomik kriz engeline takıldı!

Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Irak'ın Erbil şehrindeki tarihi kalenin 2009'da başlayan restorasyonu, 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkması ve ardından gelen ekonomik kriz sebebiyle büyük oranda durdu.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Tekirdağ Türk-Macar Kültür Evi hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen törenle restorasyonu tamamlanan Türk- Macar Kültür Evi açıldı.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Van’ın Muradiye ilçesi ilk oteline kavuştu!

Van’ın Muradiye ilçesinde iki iş adamı tarafından inşa edilen ve ilçede ilk olma özelliği taşıyan otel düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Restorasyonu tamamlanan 250 eser açıldı!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Vakıf Haftası ve Restorasyonu Tamamlanan 250 Eserin 7 Bölgeden Canlı Bağlantılı Toplu Açılış Töreni"nde bazı açıklamalar yaptı.

Muradiye Türbeleri Restorasyonu Haberi

Muradiye Türbeleri Restorasyonu

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Bu sene 15.’si düzenlenen yarışmada Bursa Belediyesi “Muradiye Türbeleri Restorasyonu ve Kapalı Çarşı Sağlıklaştırma Projeleri” ile Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’ne, Söke Belediyesi ise “Kemalpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi” ile Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.


ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtımın işbirliğinde düzenlenen fuar kapsamında, TKB tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın kazananları belli oldu. Tarihi Kentler Birliği’nin, kentsel, arkeolojik ve doğal değerlerin yaşatılması ve doğru işlevlendirilmesi için “Proje, Uygulama ve Süreklilik” dallarında düzenlediği yarışmaya 2015 yılında 47 belediye 83 proje ile katıldı.


TKB Yarışma Jürisi; yarışmaya ‘Muradiye Türbeleri Restorasyonu ve Kapalı Çarşı Sağlıklaştırma Projeleri’ ile katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni, günümüze...