27 / 04 / 2024

Murat Altuntaş

Murat Altuntaş

İnşaat sektörünün önemli aktörleri, yeni nesil konut projelerindeki ‘yaşam merkezi’ kurgusu sayesinde oluşan istihdam potansiyelinin, işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayacağını ifade ediyor.

Suriye'nin yeniden inşası Türkiye'ye 150 milyar dolar kazandırır!

Suriye’de savaş sonrası dönemin hazırlıkları başladı. Ülkenin yeniden inşası için 180 milyar dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Türk inşaat sektörü komşusunu yeniden ayağa kaldırmak için hazırlıklara şimdiden başlanmasını istiyor.

Kent dışındaki yatırımcılar Ankara'dan konut alıyor!

Ankara'nın sanayi, eğitim ve sağlıkta yakaladığı ivme konut piyasasına da yaradı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yatırımcılar konut almak için sıraya girdi.

Murat Altuntaş: Hedef 100 yıl dayanıklı yapılar!

İç Mimar Murat Altuntaş, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeniyle çarpıcı açıklamalar yaptı.

Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı!

Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı.

İran Türk müteahhitler için yeni pazar durumunda mı?

İnşaat sektörü ambargonun kaldırılmasıyla birlikte İran pazarına girmeye hazırlanıyor Arap Baharı ile ortaya çıkan ekonomik olumsuzlukların izleri böylece silinmiş olacak.

İnşaat sektörü hızlı toparlandı!

Geçtiğimiz yıl 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle durgunluk yaşayan inşaat sektörü hızlı toparlandı.

Murat Altuntaş: İnşaat işsizliğe çare olacak!

Şahika Grup Yapı Ortaklarından Iç Mimar Murat Altuntaş, geçen yılın aralık ayını kapsayan ve yüzde 10.9 oranında açıklanan işsizlik rakamlarının, 3 milyondan fazla kişiyi kapsadığına dikkat çekti.

İnşaat sektörü işsizliğe ilaç olabilir mi?

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat olarak nitelendirildi. Son 5 yılın zirvesine çıkan işsizlik sorununa çözümün inşaat sektöründe olduğu belirtiliyor.

TÜİK: İnşaat işsizliğe ilaç olabilir!

TUİK'in geçen yılın Aralık ayında açıkladığı verilerle son 5 yılın zirvesine çıkan işsizlik oranı, ekonomi çevrelerinde zor bir dönemin habercisi olarak görülürken anahtarın inşaat sektöründe olduğu belirtiliyor.

Murat Altuntaş: Ankaralılar konutları oturum amaçlı alıyor!

Beytepe'de Parktepe Evleri'ni hayata geçiren Şahika Grup Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, Ankaralıların satın aldığı konutu yatırım için değil, oturmak için aldığını belirterek, "Yatırım amaçlı satışları daha çok Ankara dışından gelen yabancılara yapıyoruz" dedi.

Parktepe Evleri projesinde kaba inşaat tamamlandı!

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, çok sayıda projenin teslim hazırlığı yaptığını, bazı projelerin de kaba inşaatlarının tamamlandığını vurguladı.

İnşaatta yeni nesil projeler istihdam yaratıyor!

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, inşaat sektöründeki yeni nesil projelerin işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcının gözü Türkiye'de!

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş, “Türkiye gayrimenkul sektöründeki başarısını dünyaya kanıtlamış bir ülke olarak, hedeflediği rakamlara çok rahat ulaşacaktır.

Murat Altuntaş: İnşaatta büyümenin çaresi başkanlık!

Ekonomisinin yüzde 60’ı inşaat sektöründen oluşan Ankara’da olumlu-olumsuz her gelişmeden doğrudan etkilenen sektörün temsilcileri, başkanlık sistemi ile önlenemez bir yükselişe geçileceğini vurguluyor.

Kaliteli ürünler inşaat maliyetlerini yüzde 500 artırıyor!

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, "İnşaat sektörünün bilinçli temsilcileri, yapılarında kaliteden ödün vermemek için yüksek maliyetlerdeki ürünler kullanıyor. Bu durum da toplam maliyeti yükseltiyor" dedi.

Ankara ekonomisinin yüzde 65'i inşaat sektörüne bağlı!

İÇ Mimar Murat Altuntaş, Başkent, ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Altuntaş, sadece yerli yatırımcı konut sektöründe bir artış olamayacağının altını çizdi.

Parktepe Evleri'nde Made in Germany kalitesinde yaşam!

Şahika Grup Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, Ankaralılar’ın hayallerindeki konutlara imza atarken, konut sahiplerini en iyiyle buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Murat Altuntaş: Hedef 100 yıl dayanıklı yapılar!

İç Mimar Murat Altuntaş, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeniyle çarpıcı açıklamalar yaptı.

Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı!

Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı.

Türk inşaat sektörü Avrupa'yla yarışır hale geldi!

Gurbetçiler, gayrimenkul sektöründeki büyük gelişimle birikimlerini yeniden memleketlerine yönlendirmeye başladı. Murat Altuntaş, "Türkiye'de inşaat sektörü kat ettiği büyük yolla Avrupa'yla yarışır hale geldi. " dedi.

Murat Altuntaş: İnşaatta parlak dönem başladı!

İnşaat sektörünün önde gelen temsilcileri, marka projelerin öne çıktığı bir dönemde başkentin yıldızının da parladığını ifade etti.

Murat Altuntaş: İnşaat işsizliğe çare olacak!

Şahika Grup Yapı Ortaklarından Iç Mimar Murat Altuntaş, geçen yılın aralık ayını kapsayan ve yüzde 10.9 oranında açıklanan işsizlik rakamlarının, 3 milyondan fazla kişiyi kapsadığına dikkat çekti.

Murat Altuntaş Haberi

Murat Altuntaş

Türk ekonomisinin omurgası inşaat sektörü, son yıllarda adeta altın çağını yaşıyor. Modern kentleşme kurgusunda, büyük adımlar atan inşaat sektörü temsilcileri, sektörü olduğu kadar ekonomiyi de önemli ölçüde hareketlendiriyor.


Büyükşehirlerde başlayan ve Anadolu’yu da etkisi altına alan markalı konut projeleri ile sektörün seviyesini yükselttiğini vurgulayan Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, projelerin otel standartlarında hizmetlerle kurgulandığını anımsattı.


Konut sahiplerinin yaşam standartlarını yükselten bu hizmetlerin ciddi bir istihdam da oluşturduğunu ifade eden Altuntaş, şunları söyledi:


“Artık neredeyse her konut projesi, çok sayıda sosyal donatı alanlarını bünyesinde barındırıyor. Yüzme havuzundan, peyzaj alanlarına; spor merkezinden, güvenliğe; resepsiyondan, temizlik hizmetlerine farklı kurgular yeni nesil konut projelerinde var. Tüm bu donatı alanlarının işletilmesi için ise ciddi personel desteğine ihtiyaç duyuluyor. Havuz bakım sorumlusu, resepsiyon...