22 / 07 / 2024

murat bardakçı mehmet görmez

murat bardakçı mehmet görmez

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Murat Bardakçı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez'in cumhuriyet dönemi mimarları ile ilgili sözlerine değindi...

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Özhaseki yerine Murat Kurum atandı. Murat Kurum yeniden bakan olurken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den açıklama geldi. 

Bakan Özhaseki'den Murat Dağı talimatı: Milli park olmalı!

Uşak Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 'Murat Dağı Milli Park olmalıdır' talebini iletti.

Mdn Damla Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Mdn Damla Gayrimenkul Anonim Şirketi Ataşehir'de 2 milyon 180 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Durdu, Murat Durdu, Mehmet Ali Durdu, Yücel Durdu ve Halit Durdu ortaklığında kuruldu.

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi açıldı!

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Yılmaz ve Alime Yılmaz ortaklığında açıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için 1 yıldır izin verilmemesine tepki gösterdi.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Mehmet Murat Çalık: Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim!

Beylikdüzü'nün Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "7 sene hiçbir personele maaş vermesem, çöp toplamasam Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim" dedi...

Kanal İstanbul Kadeş, Karlofça ve Ayastefanos Andlaşmaları’na da aykırı!

Gazeteci Murat Bardakçı, "Kanal İstanbul projesi sadece Montrö’ye değl, Kadeş, Karlofça ve Ayastefanos Andlaşmaları’na da aykırıdır!" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

İsmail Murat Turgut, Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı!

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Türksönmez yerine kalan süreyi tamamlamak ve yapılacak ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere İsmail Murat Turgut Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasına karar verildi..

Murat Çalık: Beylikdüzü depreme hazır!

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı proje ve yatırımları anlattı.

Murat Kurum'dan Mehmet Sekmen'e dönüşüm teşekkürü!

Erzurum'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentteki kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Bakan Murat Kurum'un yardımcıları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yardımcıları belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan yardımcılıklarına Fatma Varank, Mehmet Emin Birpınar ve Mücahit Demirtaş getirildi.

Mehmet Gür'den Murat Kurum değerlendirmesi!

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, Emlak Konut GYO eski Genel Müdürü Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na atanmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

murat bardakçı mehmet görmez Haberi

murat bardakçı mehmet görmez

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, cumhuriyet devri mimarlarının bu döneme özgü tek bir cami projesi çizemediklerini, zira cami konusuna küsmüş olduklarını söylemiş....

Prof. Görmez çok doğru ama bir o kadar da eksik söylemiş: Cumhuriyet dönemi mimarlarının cami projesini bir tarafa bırakın, dönemin sembolü olabilecek tek bir eserleri bile yoktur! Kalıcı eser verememeleri bir yana, başta İstanbul olmak üzere birçok şehri kişiliksiz, dümdüz, burunsuz, bir kısmı da üstelik çatısız ve herbiri birbirinden zevksiz beton yığınları ile dolduranlar, cumhuriyet döneminin meslekleri sadece diplomalarında yazılı olmaktan ibaret kalmış mimarlarıdır!

Kırk yılda bir düzgün ve çağdaş projeler çizenlerinin eser vermelerine de engel olunmuş, meselâ Vedat Dalokay'ın Ankara için hazırladığı ve o zaman için son derece modern olan cami projesi İslâmâbad'a kaçırılmış, yerini 16. asır...